“Online Kariyer Günleri Etkinliği” Tamamlandı

Konya Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen, üç günde 20 oturum olarak gerçekleştirilen “Online Kariyer Günleri” etkinliğine yaklaşık 1000 katılımcı ilgi gösterdi. Online Kariyer Günleri, 51 farklı üniversitenin öğrencileri ve mezunları, lise öğrencileri ile birlikte programa ilgi duyan diğer katılımcıları buluşturdu. Ülkemizin ileri gelen 19 adet uluslararası firmalarının temsilcileri tarafından, firma tanıtımının yanı sıra, sektör tecrübeleri, kariyer hikayeleri, iş ve staj olanakları, kişisel gelişim, kariyer gelişimi ve planlanması gibi konularda detaylı bilgi ve tecrübe aktarımı yapıldı.

Konya Teknik Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Babür Özçelik’in açılış konuşmasıyla başlayan programın birinci gününde; Türk Hava Yolları, Huawei, Hidromek, Tusaş/Türk Havacılık Uzay Sanayi, Aselsan Konya Silah Sanayi A.Ş., AYD Otomotiv Endüstri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Roketsan A.Ş., ikinci gününde; Kaleseramik San. A.Ş., Havelsan, Hepsiburada/D-Market Elektronik Hizmetler ve Ticaret A.Ş., Arçelik A.Ş., Mercedes-Benz Türk A.Ş., Medaş/Meram Elektrik Dağıtım A.Ş., üçüncü gününde ise; Eti Alüminyum A.Ş, Konya Çimento Sanayi A.Ş., Havaş Konya/Havaalanları Yer Hizmetleri A.Ş., Unilever, Yılmaz Kardeş A.Ş., Ömer Atiker Makine Metal İnşaat ve Yakıt Sistemleri İth. İhr. A.Ş. katılım göstermiş olup programın sonunda Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından İş Kulübü Eğitimi verildi.

Kariyer denildiğinde akla ilk gelen özgeçmiştir. İşte bu noktada özgeçmişimize aslında her birimizin kariyer hikayesini yazıyoruz diyebiliriz. Bu nedenle yolumuza “Gel Kariyer Hikayeni Birlikte Yazalım” sloganıyla çıktık. Bu üç günde katılımcılarımız birbirinden değerli firma yöneticileri ve uzmanların ağzından kendi tecrübelerini, kariyer hikayelerini, iş ve stajla ilgili tüyolarını dinlediler ve merak ettikleri her soruyu sorma fırsatı buldular.