Gıda Teknolojisi

Ders İceriği
Dersin Adı   Alkollü ve Alkolsüz İçkiler
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
0 5041401 2 / 0 2
Dersin Düzeyi Önlisans
Dersin Veriliş Biçimi Yüzyüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Nihat Telli
Koordinatör E-Mail ntelli ktun.edu.tr
Öğretim Elemanı Doç. Dr. Nihat Telli
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Bu ders ile öğrencilere mevzuat ve Türk Gıda Kodeksine uygun olarak alkollü ve alkolsüz içecekler üretimini kontrol etme yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.
Temel Meslek Dersi Uzmanlaşma Dersi
90 10
Ders Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Anlatım, Gösterim, Tartışma, Soru-Cevap, Örnek Olay İncelemesi, Sorun/Problem Çözme, Beyin Fırtınası
Hafta Ders İçerik Kaynak
1 Su Üretim Teknolojisi Ders Notları
Aktaş, A., Özdemir, B., 2005. İçki Teknolojisi. Detay Yayıncılık, Ankara.
2 Su Üretim Teknolojisi Ders Notları
Aktaş, A., Özdemir, B., 2005. İçki Teknolojisi. Detay Yayıncılık, Ankara.
3 Gazlı İçecek Üretim Teknolojisi Ders Notları
Aktaş, A., Özdemir, B., 2005. İçki Teknolojisi. Detay Yayıncılık, Ankara.
4 Meyve suyu ve benzeri ürünler teknolojisi Ders Notları
Aktaş, A., Özdemir, B., 2005. İçki Teknolojisi. Detay Yayıncılık, Ankara.
5 Bira Üretim Teknolojisi Ders Notları
Aktaş, A., Özdemir, B., 2005. İçki Teknolojisi. Detay Yayıncılık, Ankara.
6 Bira Üretim Teknolojisi Ders Notları
Aktaş, A., Özdemir, B., 2005. İçki Teknolojisi. Detay Yayıncılık, Ankara.
7 Şarap Üretim Teknolojisi Ders Notları
Aktaş, A., Özdemir, B., 2005. İçki Teknolojisi. Detay Yayıncılık, Ankara.
8 Şarap Üretim Teknolojisi Ders Notları
Aktaş, A., Özdemir, B., 2005. İçki Teknolojisi. Detay Yayıncılık, Ankara.
9 Distile Alkollü İçecek Teknolojisi Ders Notları
Aktaş, A., Özdemir, B., 2005. İçki Teknolojisi. Detay Yayıncılık, Ankara.
10 ARA SINAV
11 Distile Alkollü İçecek Teknolojisi Ders Notları
Aktaş, A., Özdemir, B., 2005. İçki Teknolojisi. Detay Yayıncılık, Ankara.
12 Çay, Kahve , Kakao Teknolojisi Ders Notları
Aktaş, A., Özdemir, B., 2005. İçki Teknolojisi. Detay Yayıncılık, Ankara.
13 Şalgam, Boza, Hardaliye Teknolojisi Ders Notları
Aktaş, A., Özdemir, B., 2005. İçki Teknolojisi. Detay Yayıncılık, Ankara.
14 Kefir, Kımız Teknolojisi Ders Notları
Aktaş, A., Özdemir, B., 2005. İçki Teknolojisi. Detay Yayıncılık, Ankara.
15 Enerji ve Sporcu İçecekleri Teknolojisi Ders Notları
Aktaş, A., Özdemir, B., 2005. İçki Teknolojisi. Detay Yayıncılık, Ankara.
Sıra Ders Öğrenim Çıktıları Değer
1 Su üretimini kontrol edebilme 20
2 Fermentasyon teknolojisi ile üretilen alkollü içecek üretimini kontrol edebilme 20
3 Distilasyon teknolojisi ile üretilen alkollü içecek üretimini kontrol edebilme 20
4 Gazlı içecek, meyve suyu ve benzeri ürünler üretimini kontrol edebilme 20
5 Şalgam, Boza, Hardaliye, Kefir, Kımız, Enerji ve Sporcu İçecekleri üretimini kontrol edebilme 20
DÖÇ 1DÖÇ 2DÖÇ 3DÖÇ 4DÖÇ 5
00000
55500
00000
55500
55500
55500
00055
00055
00055
00050
00005
00000
AKTS İş Yükü Sayı Süre,Dakika Toplam İş Yükü
Haftalık ders saati (Teorik)14901260
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)000
Ödev1445630
Kısa Sınavlar (quiz)000
Materyal tasarlama, hazırlama000
Arazi Çalışmaları000
Rapor hazırlama000
Sunum1445630
Proje hazırlama000
Diğer çalışmalar000
Ara sınav ve ara sınava hazırlık1420420
Genel sınav ve genel sınava hazırlık1600600

AKTS İş Yükü Ara Sınava Katkı Yüzdesi Finale Katkı Yüzdesi
Haftalık ders saati (Teorik)00
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)00
Ödev00
Kısa Sınavlar (quiz)00
Materyal tasarlama, hazırlama00
Arazi Çalışmaları00
Rapor hazırlama00
Sunum00
Proje hazırlama00
Diğer çalışmalar00
Ara sınav ve ara sınava hazırlık400
Genel sınav ve genel sınava hazırlık060