Gıda Teknolojisi

Ders İceriği
Dersin Adı   Süt Teknolojisi-1
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 5041303 3 / 1 4
Dersin Düzeyi Önlisans
Dersin Veriliş Biçimi Yüzyüze
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Rabia Serpil Günhan
Koordinatör E-Mail rsgunhan ktun.edu.tr
Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Rabia Serpil Günhan
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı İçme sütü ve süt ürünleri üretiminde kullanılacak çiğ sütün bileşimi ve çiğ süt kabul kriterleri hakkında detaylı bilgiler verilerek, süt ürünleri üretim teknolojileri hakkında bilgi edinilmesinin sağlanmasıdır.
Temel Meslek Dersi Aktarılabilir Beceri Dersi
80 20
Ders Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap, Gösterim
Hafta Ders İçerik Kaynak
1 Sütün nitelikleri Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ
2 Sütün kimyası ve fiziksel özellikleri Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ
3 Sütün işletmeye alımı, depolanması Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ
4 Sütün temizlenmesi, sütün havasının ve kokusunun alınması Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ
5 Süt yağının ayrılması, sütün standardizasyonu Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ
6 Süt yağının ayrılması, sütün standardizasyonu Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ
7 Sütün standardizasyonu, sütün homojenizasyonu Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ
8 Sütün homojenizasyonu Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ
9 VİZE
10 Pastörize içme sütü Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ
11 Pastörize içme sütü Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ
12 Sterilize içme sütü Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ
13 Beyaz peynir üretimi Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ
14 Beyaz peynir üretimi Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ
15 Beyaz peynir üretimi Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ
Sıra Ders Öğrenim Çıktıları Değer
1 Süt bileşimi ve süt çeşitlerini karşılaştırabilme 20
2 Sütün fizikokimyasal özelliklerini açıklayabilme 10
3 İçme sütü üretim yöntemlerini anlatabilme 20
4 Süt bileşimlerinin teknolojik boyutta önemlerini yorumlayabilme 20
5 Süt muhafaza, üretim ve hijyen, kalite kontrol konularını belirtebilme 20
6 Bilimsel düşünceyi geliştirme 10
DÖÇ 1DÖÇ 2DÖÇ 3DÖÇ 4DÖÇ 5DÖÇ 6
000000
00010010
000000
10010000
0020000
000000
0000100
000000
0100000
000000
00010010
000000
AKTS İş Yükü Sayı Süre,Dakika Toplam İş Yükü
Haftalık ders saati (Teorik)141802520
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)000
Ödev2360720
Kısa Sınavlar (quiz)000
Materyal tasarlama, hazırlama000
Arazi Çalışmaları000
Rapor hazırlama000
Sunum000
Proje hazırlama000
Diğer çalışmalar53001500
Ara sınav ve ara sınava hazırlık1600600
Genel sınav ve genel sınava hazırlık1900900

AKTS İş Yükü Ara Sınava Katkı Yüzdesi Finale Katkı Yüzdesi
Haftalık ders saati (Teorik)00
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)00
Ödev010
Kısa Sınavlar (quiz)00
Materyal tasarlama, hazırlama00
Arazi Çalışmaları00
Rapor hazırlama00
Sunum00
Proje hazırlama00
Diğer çalışmalar05
Ara sınav ve ara sınava hazırlık300
Genel sınav ve genel sınava hazırlık050