Dersin Adı | Süt Teknolojisi-1 | ||
Dönemi | Dersin Kodu | Teorik Saat / Uygulama Saati | AKTS |
1 | 5041303 | 3 / 1 | 4 |
Dersin Düzeyi | Önlisans | ||
Dersin Veriliş Biçimi | Yüzyüze | ||
Dersin Koordinatörü | Dr. Öğr. Üyesi Rabia Serpil Günhan | ||
Koordinatör E-Mail | rsgunhan ktun.edu.tr | ||
Öğretim Elemanı |
|
||
Yardımcı Öğretim Elemanları |
|
||
Dersin Amacı | İçme sütü ve süt ürünleri üretiminde kullanılacak çiğ sütün bileşimi ve çiğ süt kabul kriterleri hakkında detaylı bilgiler verilerek, süt ürünleri üretim teknolojileri hakkında bilgi edinilmesinin sağlanmasıdır. |
Temel Meslek Dersi | Aktarılabilir Beceri Dersi |
80 | 20 |
Ders Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|
Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap, Gösterim |
Hafta | Ders İçerik | Kaynak |
---|---|---|
1 | Sütün nitelikleri | Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ |
2 | Sütün kimyası ve fiziksel özellikleri | Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ |
3 | Sütün işletmeye alımı, depolanması | Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ |
4 | Sütün temizlenmesi, sütün havasının ve kokusunun alınması | Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ |
5 | Süt yağının ayrılması, sütün standardizasyonu | Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ |
6 | Süt yağının ayrılması, sütün standardizasyonu | Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ |
7 | Sütün standardizasyonu, sütün homojenizasyonu | Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ |
8 | Sütün homojenizasyonu | Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ |
9 | VİZE | |
10 | Pastörize içme sütü | Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ |
11 | Pastörize içme sütü | Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ |
12 | Sterilize içme sütü | Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ |
13 | Beyaz peynir üretimi | Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ |
14 | Beyaz peynir üretimi | Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ |
15 | Beyaz peynir üretimi | Süt ve Mamulleri Teknolojisi - Prof. Dr. Mustafa ÜÇÜNCÜ |
Sıra | Ders Öğrenim Çıktıları | Değer |
---|---|---|
1 | Süt bileşimi ve süt çeşitlerini karşılaştırabilme | 20 |
2 | Sütün fizikokimyasal özelliklerini açıklayabilme | 10 |
3 | İçme sütü üretim yöntemlerini anlatabilme | 20 |
4 | Süt bileşimlerinin teknolojik boyutta önemlerini yorumlayabilme | 20 |
5 | Süt muhafaza, üretim ve hijyen, kalite kontrol konularını belirtebilme | 20 |
6 | Bilimsel düşünceyi geliştirme | 10 |
DÖÇ 1 | DÖÇ 2 | DÖÇ 3 | DÖÇ 4 | DÖÇ 5 | DÖÇ 6 | |
---|---|---|---|---|---|---|
PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 10 | 0 | 10 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 10 | 0 | 10 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 20 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 10 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 10 | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 10 | 0 | 10 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
AKTS İş Yükü | Sayı | Süre,Dakika | Toplam İş Yükü |
---|---|---|---|
Haftalık ders saati (Teorik) | 14 | 180 | 2520 | Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb) | 0 | 0 | 0 | Ödev | 2 | 360 | 720 | Kısa Sınavlar (quiz) | 0 | 0 | 0 | Materyal tasarlama, hazırlama | 0 | 0 | 0 | Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 | Rapor hazırlama | 0 | 0 | 0 | Sunum | 0 | 0 | 0 | Proje hazırlama | 0 | 0 | 0 | Diğer çalışmalar | 5 | 300 | 1500 | Ara sınav ve ara sınava hazırlık | 1 | 600 | 600 | Genel sınav ve genel sınava hazırlık | 1 | 900 | 900 |
AKTS İş Yükü | Ara Sınava Katkı Yüzdesi | Finale Katkı Yüzdesi |
---|---|---|
Haftalık ders saati (Teorik) | 0 | 0 | Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb) | 0 | 0 | Ödev | 0 | 10 | Kısa Sınavlar (quiz) | 0 | 0 | Materyal tasarlama, hazırlama | 0 | 0 | Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | Rapor hazırlama | 0 | 0 | Sunum | 0 | 0 | Proje hazırlama | 0 | 0 | Diğer çalışmalar | 0 | 5 | Ara sınav ve ara sınava hazırlık | 30 | 0 | Genel sınav ve genel sınava hazırlık | 0 | 50 |