Gıda Teknolojisi

Ders İceriği
Dersin Adı   Gıda Kimyası
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
0 5041204 2 / 1 4
Dersin Düzeyi Önlisans
Dersin Veriliş Biçimi Yüzyüze
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Asuman Kan
Koordinatör E-Mail akan ktun.edu.tr
Öğretim Elemanı Prof. Dr. Asuman Kan
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Öğrencilerin, temel gıda bileşenleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak.
Temel Meslek Dersi Uzmanlaşma Dersi
50 50
Ders Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Anlatım, Soru-Cevap, Deney, Tartışma
Hafta Ders İçerik Kaynak
1 Gıda Kimyasına Giriş
2 Amino Asitler
3 Basit proteinler
4 Basit proteinler
5 Bileşik Proteinler
6 Karbonhidratlar
7 Karbonhidratlar
8 Lipidler
9 Lipitler
10 ARA SINAV
11 Yağda çözünen vitaminler
12 Suda çözünen vitaminler
13 Suda çözünen vitaminler
14 Enzimler
15 Su ve Enzimler
16 Besinlerin Bozunması
17 FİNAL
Sıra Ders Öğrenim Çıktıları Değer
1 Gıda kimyasının önemi ve ilişkili olduğu disiplinler hakkında bilgi sahibi olma 20
2 Gıdaların oluşumu, fiziksel ve kimyasal yapılarının korunması ve raf ömrünün belirlenmesinde etkili olan faktörleri anlama 20
3 Temel gıda bileşenlerinin yapıları ve gıdalardaki işlevlerini kavrama 40
4 Temel gıda bileşenlerinin metabolizmadaki fonksiyonları 20
DÖÇ 1DÖÇ 2DÖÇ 3DÖÇ 4
0000
101000
0055
01055
0000
0000
0000
0000
10101010
0000
00010
0000
AKTS İş Yükü Sayı Süre,Dakika Toplam İş Yükü
Haftalık ders saati (Teorik)14801120
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)1440560
Ödev000
Kısa Sınavlar (quiz)000
Materyal tasarlama, hazırlama000
Arazi Çalışmaları000
Rapor hazırlama000
Sunum000
Proje hazırlama000
Diğer çalışmalar142002800
Ara sınav ve ara sınava hazırlık1500500
Genel sınav ve genel sınava hazırlık110001000

AKTS İş Yükü Ara Sınava Katkı Yüzdesi Finale Katkı Yüzdesi
Haftalık ders saati (Teorik)00
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)00
Ödev00
Kısa Sınavlar (quiz)00
Materyal tasarlama, hazırlama00
Arazi Çalışmaları00
Rapor hazırlama00
Sunum00
Proje hazırlama00
Diğer çalışmalar00
Ara sınav ve ara sınava hazırlık400
Genel sınav ve genel sınava hazırlık00