Gıda Teknolojisi

Ders İceriği
Dersin Adı   Özel Gıdalar Teknolojisi
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 5041309 3 / 1 4
Dersin Düzeyi Önlisans
Dersin Veriliş Biçimi Yüzyüze
Dersin Koordinatörü Prof. Dr. Asuman Kan
Koordinatör E-Mail akan ktun.edu.tr
Öğretim Elemanı Prof. Dr. Asuman Kan
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Dersin amacı; başta şeker(sakkaroz) kaynağı olarak şeker pancarının anatomisi ve bileşimi hakkında bilgi vererek, çikolata, şekerleme, çay ve kahve teknolojisi hakkında öğrenciyi bilgilendirmektir.
Temel Meslek Dersi Uzmanlaşma Dersi
50 50
Ders Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Anlatım, Gösterim, Tartışma, Soru-Cevap, Uygulama-Alıştırma
Hafta Ders İçerik Kaynak
1 Şeker pancarının anatomisi ve kimyasal bileşimi Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007.
2 Pancarın şekere işlenme basamakları Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007.
3 Pancarın şekere işlenme basamakları Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007.
4 Şeker kamışı ve şekere işlenmesi Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007.
5 Kakao ve Çikolata Teknolojisi Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007.
6 Kakao ve Çikolata Teknolojisi Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007.
7 Şekerleme Teknolojisi Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007.
8 Şekerleme Teknolojisi Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007.
9 Ara Sınav Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007.
10 Çay Teknolojisi Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007.
11 Çay Teknolojisi Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007.
12 Çay Teknolojisi Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007.
13 Kahve Teknolojisi Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007.
14 Kahve Teknolojisi Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007.
15 GENEL SINAV Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007.
Sıra Ders Öğrenim Çıktıları Değer
1 D.Ö.Ç.1 Özel gıdaların üretim prosesleri 25
2 D.Ö.Ç. 2 Özel gıdaların üretim proseslerinin önemi 25
3 D. Ö. Ç.3. Ekonomik ve beslenme/sağlık yönünden değerli ürün üretme konusunda fikir geliştirebilme 50
DÖÇ 1DÖÇ 2DÖÇ 3
101010
000
0100
1000
0010
10100
000
1000
000
0100
000
000
AKTS İş Yükü Sayı Süre,Dakika Toplam İş Yükü
Haftalık ders saati (Teorik)143004200
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)141001400
Ödev000
Kısa Sınavlar (quiz)000
Materyal tasarlama, hazırlama000
Arazi Çalışmaları000
Rapor hazırlama000
Sunum000
Proje hazırlama000
Diğer çalışmalar000
Ara sınav ve ara sınava hazırlık1200200
Genel sınav ve genel sınava hazırlık1300300

AKTS İş Yükü Ara Sınava Katkı Yüzdesi Finale Katkı Yüzdesi
Haftalık ders saati (Teorik)00
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)00
Ödev00
Kısa Sınavlar (quiz)00
Materyal tasarlama, hazırlama00
Arazi Çalışmaları00
Rapor hazırlama00
Sunum00
Proje hazırlama00
Diğer çalışmalar00
Ara sınav ve ara sınava hazırlık400
Genel sınav ve genel sınava hazırlık060