Dersin Adı | Özel Gıdalar Teknolojisi | ||
Dönemi | Dersin Kodu | Teorik Saat / Uygulama Saati | AKTS |
1 | 5041309 | 3 / 1 | 4 |
Dersin Düzeyi | Önlisans | ||
Dersin Veriliş Biçimi | Yüzyüze | ||
Dersin Koordinatörü | Prof. Dr. Asuman Kan | ||
Koordinatör E-Mail | akan ktun.edu.tr | ||
Öğretim Elemanı |
|
||
Yardımcı Öğretim Elemanları |
|
||
Dersin Amacı | Dersin amacı; başta şeker(sakkaroz) kaynağı olarak şeker pancarının anatomisi ve bileşimi hakkında bilgi vererek, çikolata, şekerleme, çay ve kahve teknolojisi hakkında öğrenciyi bilgilendirmektir. |
Temel Meslek Dersi | Uzmanlaşma Dersi |
50 | 50 |
Ders Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|
Anlatım, Gösterim, Tartışma, Soru-Cevap, Uygulama-Alıştırma |
Hafta | Ders İçerik | Kaynak |
---|---|---|
1 | Şeker pancarının anatomisi ve kimyasal bileşimi | Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007. |
2 | Pancarın şekere işlenme basamakları | Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007. |
3 | Pancarın şekere işlenme basamakları | Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007. |
4 | Şeker kamışı ve şekere işlenmesi | Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007. |
5 | Kakao ve Çikolata Teknolojisi | Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007. |
6 | Kakao ve Çikolata Teknolojisi | Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007. |
7 | Şekerleme Teknolojisi | Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007. |
8 | Şekerleme Teknolojisi | Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007. |
9 | Ara Sınav | Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007. |
10 | Çay Teknolojisi | Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007. |
11 | Çay Teknolojisi | Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007. |
12 | Çay Teknolojisi | Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007. |
13 | Kahve Teknolojisi | Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007. |
14 | Kahve Teknolojisi | Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007. |
15 | GENEL SINAV | Özel Gıdalar Teknolojisi Kitabı, Prof.Dr.Ali ALTAN, Çukurova Üni. Ziraat Fak. Gıda Mühendisliği Böl., Adana, 2007. |
Sıra | Ders Öğrenim Çıktıları | Değer |
---|---|---|
1 | D.Ö.Ç.1 Özel gıdaların üretim prosesleri | 25 |
2 | D.Ö.Ç. 2 Özel gıdaların üretim proseslerinin önemi | 25 |
3 | D. Ö. Ç.3. Ekonomik ve beslenme/sağlık yönünden değerli ürün üretme konusunda fikir geliştirebilme | 50 |
DÖÇ 1 | DÖÇ 2 | DÖÇ 3 | |
---|---|---|---|
PÇ | 10 | 10 | 10 | PÇ | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 10 | 0 | PÇ | 10 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 10 | PÇ | 10 | 10 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | PÇ | 10 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 10 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 |
AKTS İş Yükü | Sayı | Süre,Dakika | Toplam İş Yükü |
---|---|---|---|
Haftalık ders saati (Teorik) | 14 | 300 | 4200 | Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb) | 14 | 100 | 1400 | Ödev | 0 | 0 | 0 | Kısa Sınavlar (quiz) | 0 | 0 | 0 | Materyal tasarlama, hazırlama | 0 | 0 | 0 | Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 | Rapor hazırlama | 0 | 0 | 0 | Sunum | 0 | 0 | 0 | Proje hazırlama | 0 | 0 | 0 | Diğer çalışmalar | 0 | 0 | 0 | Ara sınav ve ara sınava hazırlık | 1 | 200 | 200 | Genel sınav ve genel sınava hazırlık | 1 | 300 | 300 |
AKTS İş Yükü | Ara Sınava Katkı Yüzdesi | Finale Katkı Yüzdesi |
---|---|---|
Haftalık ders saati (Teorik) | 0 | 0 | Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb) | 0 | 0 | Ödev | 0 | 0 | Kısa Sınavlar (quiz) | 0 | 0 | Materyal tasarlama, hazırlama | 0 | 0 | Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | Rapor hazırlama | 0 | 0 | Sunum | 0 | 0 | Proje hazırlama | 0 | 0 | Diğer çalışmalar | 0 | 0 | Ara sınav ve ara sınava hazırlık | 40 | 0 | Genel sınav ve genel sınava hazırlık | 0 | 60 |