Gıda Teknolojisi

Ders İceriği
Dersin Adı   Meyve ve Sebze Teknolojisi-2
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
0 5041414 2 / 1 3
Dersin Düzeyi Önlisans
Dersin Veriliş Biçimi Yüzyüze
Dersin Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Rabia Serpil Günhan
Koordinatör E-Mail rsgunhan ktun.edu.tr
Öğretim Elemanı Dr. Öğr. Üyesi Rabia Serpil Günhan
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Öğrencilerin meyve ve sebzelerin çeşitli yöntemlerle muhafazası, konserve üretim teknolojisi, salça üretim teknolojisi, reçel-marmelat üretim teknolojisi, kurutma teknolojileri konularında etkin ve yeterli bilgiye sahip olmaları amaçlanmaktadır.
Temel Meslek Dersi Aktarılabilir Beceri Dersi
80 20
Ders Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Anlatım, Gösterim, Tartışma, Soru-Cevap
Hafta Ders İçerik Kaynak
1 Meyve suyu üretimi Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 1. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara.
2 Meyve suyu üretimi Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 1. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara.
3 Meyve ve sebzelerin dondurularak muhafaza edilmeleri Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara.
4 Dondurulmuş ürünlerin ambalajlanması, depolanması,çözülmesi Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara.
5 Meyve ve sebze kurutma Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara.
6 Meyve ve sebze kurutma Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara.
7 Konserve Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara.
8 Konserve Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara.
9 VİZE
10 Salça üretimi Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara.
11 Salça üretimi Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara.
12 Turşu Üretim Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara.
13 Turşu üretim Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara.
14 Sirke Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara.
15 Reçel-marmelat üretimi Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara.
16 Tekrar Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara.
Sıra Ders Öğrenim Çıktıları Değer
1 Meyve ve sebzelerin muhafaza yöntemlerinde uygulanan temel işlem tür ve basamaklarını anlatabilme 25
2 Meyve ve sebzelere uygulanan kurutma, dondurma teknolojisi hakkında bilgi anlatabilme 25
3 Konserve, salça, meyve-sebze kurutma, meyve suyu, turşu gibi meyve-sebze ürünlerinin bireysel ve endüstriyel üretim farklılıklarını yorumlayabilme 25
4 Meyve ve sebzelere uygulanan teknolojik bilgileri anlatabilme 25
DÖÇ 1DÖÇ 2DÖÇ 3DÖÇ 4
0000
00200
0000
0000
201000
0000
010020
00200
0000
0000
0000
0000
AKTS İş Yükü Sayı Süre,Dakika Toplam İş Yükü
Haftalık ders saati (Teorik)141802520
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)000
Ödev000
Kısa Sınavlar (quiz)000
Materyal tasarlama, hazırlama000
Arazi Çalışmaları000
Rapor hazırlama000
Sunum000
Proje hazırlama000
Diğer çalışmalar33601080
Ara sınav ve ara sınava hazırlık1600600
Genel sınav ve genel sınava hazırlık1600600

AKTS İş Yükü Ara Sınava Katkı Yüzdesi Finale Katkı Yüzdesi
Haftalık ders saati (Teorik)00
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)00
Ödev00
Kısa Sınavlar (quiz)00
Materyal tasarlama, hazırlama00
Arazi Çalışmaları00
Rapor hazırlama00
Sunum00
Proje hazırlama00
Diğer çalışmalar1010
Ara sınav ve ara sınava hazırlık300
Genel sınav ve genel sınava hazırlık040