Gıda Teknolojisi

Ders İceriği
Dersin Adı   Laboratuvar Teknikleri 2
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
0 5041214 2 / 1 3
Dersin Düzeyi Önlisans
Dersin Veriliş Biçimi Yüzyüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Elif Yaver
Koordinatör E-Mail eyaver ktun.edu.tr
Öğretim Elemanı Doç. Dr. Elif Yaver
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Laboratuar tekniklerinde öğrendiği bilgileri, gıdaların analizlerinde ön hazırlık, işlem aşamalarında kullanmak ve analiz yapmak
Temel Meslek Dersi Uzmanlaşma Dersi
90 10
Ders Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Anlatım, Gösterim, Tartışma, Soru-Cevap, Deney, Uygulama-Alıştırma, Örnek Olay İncelemesi, Sorun/Problem Çözme, Beyin Fırtınası, İç Mekanda Takım/Grup Çalışması
Hafta Ders İçerik Kaynak
1 Rutubet/Kuru madde tayini/farklı gıdalarda Ders Notları
Laboratuvar Teknikleri ve Güvenliği, Mustafa Tayar, Nihat Telli, Kader Çetin, 2020, Bursa
Laboratuvar Teknikleri, Süreyya Saltan Evrensel, 2012, Bursa.
2 Yağ tayini/farklı gıdalarda Ders Notları
Laboratuvar Teknikleri ve Güvenliği, Mustafa Tayar, Nihat Telli, Kader Çetin, 2020, Bursa
Laboratuvar Teknikleri, Süreyya Saltan Evrensel, 2012, Bursa.
3 Yağlarda serbest yağ asitleri tayini/farklı gıdalarda Ders Notları
Laboratuvar Teknikleri ve Güvenliği, Mustafa Tayar, Nihat Telli, Kader Çetin, 2020, Bursa
Laboratuvar Teknikleri, Süreyya Saltan Evrensel, 2012, Bursa.
4 Ham protein tayini/farklı gıdalarda Ders Notları
Laboratuvar Teknikleri ve Güvenliği, Mustafa Tayar, Nihat Telli, Kader Çetin, 2020, Bursa
Laboratuvar Teknikleri, Süreyya Saltan Evrensel, 2012, Bursa.
5 Tuz tayini/farklı gıdalarda Ders Notları
Laboratuvar Teknikleri ve Güvenliği, Mustafa Tayar, Nihat Telli, Kader Çetin, 2020, Bursa
Laboratuvar Teknikleri, Süreyya Saltan Evrensel, 2012, Bursa.
6 Titrasyon asitliği tayini/farklı gıdalarda Ders Notları
Laboratuvar Teknikleri ve Güvenliği, Mustafa Tayar, Nihat Telli, Kader Çetin, 2020, Bursa
Laboratuvar Teknikleri, Süreyya Saltan Evrensel, 2012, Bursa.
7 Su analizleri Ders Notları
Laboratuvar Teknikleri ve Güvenliği, Mustafa Tayar, Nihat Telli, Kader Çetin, 2020, Bursa
Laboratuvar Teknikleri, Süreyya Saltan Evrensel, 2012, Bursa.
8 Et ve et ürünlerinde analizler Ders Notları
Laboratuvar Teknikleri ve Güvenliği, Mustafa Tayar, Nihat Telli, Kader Çetin, 2020, Bursa
Laboratuvar Teknikleri, Süreyya Saltan Evrensel, 2012, Bursa.
9 Süt ve ürünlerinde analizler Ders Notları
Laboratuvar Teknikleri ve Güvenliği, Mustafa Tayar, Nihat Telli, Kader Çetin, 2020, Bursa
Laboratuvar Teknikleri, Süreyya Saltan Evrensel, 2012, Bursa.
10 ARA SINAV
11 Yağ analizleri Ders Notları
Laboratuvar Teknikleri ve Güvenliği, Mustafa Tayar, Nihat Telli, Kader Çetin, 2020, Bursa
Laboratuvar Teknikleri, Süreyya Saltan Evrensel, 2012, Bursa.
12 Bal analizleri Ders Notları
Laboratuvar Teknikleri ve Güvenliği, Mustafa Tayar, Nihat Telli, Kader Çetin, 2020, Bursa
Laboratuvar Teknikleri, Süreyya Saltan Evrensel, 2012, Bursa.
13 Yumurta analizleri Ders Notları
Laboratuvar Teknikleri ve Güvenliği, Mustafa Tayar, Nihat Telli, Kader Çetin, 2020, Bursa
Laboratuvar Teknikleri, Süreyya Saltan Evrensel, 2012, Bursa.
14 Özel gıdalarda analizler Ders Notları
Laboratuvar Teknikleri ve Güvenliği, Mustafa Tayar, Nihat Telli, Kader Çetin, 2020, Bursa
Laboratuvar Teknikleri, Süreyya Saltan Evrensel, 2012, Bursa.
15 Gıdalarda İleri Yöntem Analiz ve Teknikleri Ders Notları
Laboratuvar Teknikleri ve Güvenliği, Mustafa Tayar, Nihat Telli, Kader Çetin, 2020, Bursa
Laboratuvar Teknikleri, Süreyya Saltan Evrensel, 2012, Bursa.
Sıra Ders Öğrenim Çıktıları Değer
1 Gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerini yapabilme ve sonuçları yorumlayabilmek 30
2 Gıda analiz sonuçlarının gıda mevzuatı ve standartlarına uygun olarak değerlendirir 30
3 Gıda laboratuvarlarında gıda güvenliği analizleri ve kalite-kontrol için gerekli cihazlarını kullanabilmeyi bilmek 40
DÖÇ 1DÖÇ 2DÖÇ 3
1050
550
5010
005
005
5510
550
050
050
005
005
000
AKTS İş Yükü Sayı Süre,Dakika Toplam İş Yükü
Haftalık ders saati (Teorik)14901260
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)1445630
Ödev000
Kısa Sınavlar (quiz)000
Materyal tasarlama, hazırlama1445630
Arazi Çalışmaları000
Rapor hazırlama000
Sunum1445630
Proje hazırlama000
Diğer çalışmalar1445630
Ara sınav ve ara sınava hazırlık1420420
Genel sınav ve genel sınava hazırlık1600600

AKTS İş Yükü Ara Sınava Katkı Yüzdesi Finale Katkı Yüzdesi
Haftalık ders saati (Teorik)00
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)00
Ödev00
Kısa Sınavlar (quiz)00
Materyal tasarlama, hazırlama00
Arazi Çalışmaları00
Rapor hazırlama00
Sunum00
Proje hazırlama00
Diğer çalışmalar00
Ara sınav ve ara sınava hazırlık400
Genel sınav ve genel sınava hazırlık060