Gıda Teknolojisi

Ders İceriği
Dersin Adı   Et ve Ürünleri Tekno.-2
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
0 5041407 2 / 1 3
Dersin Düzeyi Önlisans
Dersin Veriliş Biçimi Yüzyüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Nihat Telli
Koordinatör E-Mail ntelli ktun.edu.tr
Öğretim Elemanı Doç. Dr. Nihat Telli
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Et ve et ürünleri ile ilgili konularda temel bilgilere sahip olmaları ve sanayide uygulayabilmeleri
Temel Meslek Dersi Uzmanlaşma Dersi
90 10
Ders Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Anlatım, Gösterim, Tartışma, Soru-Cevap, Deney, Uygulama-Alıştırma, Örnek Olay İncelemesi, Sorun/Problem Çözme, Beyin Fırtınası
Hafta Ders İçerik Kaynak
1 Et endüstrisinde kullanılan katkılar Ders Notları
Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar
2 Et endüstrisinde kullanılan katkılar Ders Notları
Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar
3 Et ürünlerine giriş (et ürünlerinin sınıflandırılması, hammadde seçimi) Ders Notları
Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar
4 Pastırma teknolojisi Ders Notları
Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar
5 Kavurma teknolojisi Ders Notları
Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar
6 Sucuk teknolojisi Ders Notları
Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar
7 Haşlanmış ürünler teknolojisi (sosis) Ders Notları
Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar
8 Sosis teknolojisi Ders Notları
Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar
9 Salam teknolojisi Ders Notları
Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar
10 ARA SINAV
11 Füme dil üretimi Ders Notları
Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar
12 Jöle işkembe Ders Notları
Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar
13 Hazır yemek et ürünleri üretimi (döner, köfte..) Ders Notları
Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar
14 Artık ve atıklar (yan ürünler teknolojisi) Ders Notları
Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar
15 Artık ve atıklar (yan ürünler teknolojisi) Ders Notları
Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan
Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar
Sıra Ders Öğrenim Çıktıları Değer
1 Et endüstrisinde kullanılan katkıları öğrenebilme 20
2 Temel et işleme ve et ürünleri üretim metotlarını öğrenebilme 20
3 Et ürünlerinde kullanılan doğal ve yapay bağırsak kılıflarının önemini öğrenebilme 20
4 Et ürünlerinin yapımında et seçiminin önemini kavrayabilme 20
5 Et muhafaza, hijyen ve kalite kontrol konularına hakim olabilmeyi öğrenebilme 20
DÖÇ 1DÖÇ 2DÖÇ 3DÖÇ 4DÖÇ 5
00000
105005
000100
051000
00055
00005
1051000
05005
00050
00000
00000
00000
AKTS İş Yükü Sayı Süre,Dakika Toplam İş Yükü
Haftalık ders saati (Teorik)14901260
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)1445630
Ödev1445630
Kısa Sınavlar (quiz)000
Materyal tasarlama, hazırlama000
Arazi Çalışmaları000
Rapor hazırlama1445630
Sunum1445630
Proje hazırlama000
Diğer çalışmalar1445630
Ara sınav ve ara sınava hazırlık1420420
Genel sınav ve genel sınava hazırlık1600600

AKTS İş Yükü Ara Sınava Katkı Yüzdesi Finale Katkı Yüzdesi
Haftalık ders saati (Teorik)00
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)00
Ödev00
Kısa Sınavlar (quiz)00
Materyal tasarlama, hazırlama00
Arazi Çalışmaları00
Rapor hazırlama00
Sunum00
Proje hazırlama00
Diğer çalışmalar00
Ara sınav ve ara sınava hazırlık400
Genel sınav ve genel sınava hazırlık060