Dersin Adı | Et ve Ürünleri Tekno.-2 | ||
Dönemi | Dersin Kodu | Teorik Saat / Uygulama Saati | AKTS |
0 | 5041407 | 2 / 1 | 3 |
Dersin Düzeyi | Önlisans | ||
Dersin Veriliş Biçimi | Yüzyüze | ||
Dersin Koordinatörü | Doç. Dr. Nihat Telli | ||
Koordinatör E-Mail | ntelli ktun.edu.tr | ||
Öğretim Elemanı |
|
||
Yardımcı Öğretim Elemanları |
|
||
Dersin Amacı | Et ve et ürünleri ile ilgili konularda temel bilgilere sahip olmaları ve sanayide uygulayabilmeleri |
Temel Meslek Dersi | Uzmanlaşma Dersi |
90 | 10 |
Ders Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|
Anlatım, Gösterim, Tartışma, Soru-Cevap, Deney, Uygulama-Alıştırma, Örnek Olay İncelemesi, Sorun/Problem Çözme, Beyin Fırtınası |
Hafta | Ders İçerik | Kaynak |
---|---|---|
1 | Et endüstrisinde kullanılan katkılar | Ders Notları Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar |
2 | Et endüstrisinde kullanılan katkılar | Ders Notları Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar |
3 | Et ürünlerine giriş (et ürünlerinin sınıflandırılması, hammadde seçimi) | Ders Notları Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar |
4 | Pastırma teknolojisi | Ders Notları Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar |
5 | Kavurma teknolojisi | Ders Notları Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar |
6 | Sucuk teknolojisi | Ders Notları Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar |
7 | Haşlanmış ürünler teknolojisi (sosis) | Ders Notları Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar |
8 | Sosis teknolojisi | Ders Notları Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar |
9 | Salam teknolojisi | Ders Notları Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar |
10 | ARA SINAV | |
11 | Füme dil üretimi | Ders Notları Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar |
12 | Jöle işkembe | Ders Notları Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar |
13 | Hazır yemek et ürünleri üretimi (döner, köfte..) | Ders Notları Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar |
14 | Artık ve atıklar (yan ürünler teknolojisi) | Ders Notları Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar |
15 | Artık ve atıklar (yan ürünler teknolojisi) | Ders Notları Et bilimi ve Teknolojisi, Prof.Dr. Aydın Öztan Et ve Et Ürünleri Teknolojisi, Prof. Dr. Şahsene Anar |
Sıra | Ders Öğrenim Çıktıları | Değer |
---|---|---|
1 | Et endüstrisinde kullanılan katkıları öğrenebilme | 20 |
2 | Temel et işleme ve et ürünleri üretim metotlarını öğrenebilme | 20 |
3 | Et ürünlerinde kullanılan doğal ve yapay bağırsak kılıflarının önemini öğrenebilme | 20 |
4 | Et ürünlerinin yapımında et seçiminin önemini kavrayabilme | 20 |
5 | Et muhafaza, hijyen ve kalite kontrol konularına hakim olabilmeyi öğrenebilme | 20 |
DÖÇ 1 | DÖÇ 2 | DÖÇ 3 | DÖÇ 4 | DÖÇ 5 | |
---|---|---|---|---|---|
PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 10 | 5 | 0 | 0 | 5 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 10 | 0 | PÇ | 0 | 5 | 10 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 5 | 5 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 5 | PÇ | 10 | 5 | 10 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 5 | 0 | 0 | 5 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 5 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
AKTS İş Yükü | Sayı | Süre,Dakika | Toplam İş Yükü |
---|---|---|---|
Haftalık ders saati (Teorik) | 14 | 90 | 1260 | Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb) | 14 | 45 | 630 | Ödev | 14 | 45 | 630 | Kısa Sınavlar (quiz) | 0 | 0 | 0 | Materyal tasarlama, hazırlama | 0 | 0 | 0 | Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 | Rapor hazırlama | 14 | 45 | 630 | Sunum | 14 | 45 | 630 | Proje hazırlama | 0 | 0 | 0 | Diğer çalışmalar | 14 | 45 | 630 | Ara sınav ve ara sınava hazırlık | 1 | 420 | 420 | Genel sınav ve genel sınava hazırlık | 1 | 600 | 600 |
AKTS İş Yükü | Ara Sınava Katkı Yüzdesi | Finale Katkı Yüzdesi |
---|---|---|
Haftalık ders saati (Teorik) | 0 | 0 | Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb) | 0 | 0 | Ödev | 0 | 0 | Kısa Sınavlar (quiz) | 0 | 0 | Materyal tasarlama, hazırlama | 0 | 0 | Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | Rapor hazırlama | 0 | 0 | Sunum | 0 | 0 | Proje hazırlama | 0 | 0 | Diğer çalışmalar | 0 | 0 | Ara sınav ve ara sınava hazırlık | 40 | 0 | Genel sınav ve genel sınava hazırlık | 0 | 60 |