Gıda Teknolojisi

Ders İceriği
Dersin Adı   Kalite Güv. Sistem ve Stand.
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 5041304 2 / 0 2
Dersin Düzeyi Önlisans
Dersin Veriliş Biçimi Yüzyüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Elif Yaver
Koordinatör E-Mail eyaver ktun.edu.tr
Öğretim Elemanı Doç. Dr. Elif Yaver
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Kalite yönetim sistemlerinin uygulama yeterliliklerinin ve toplam kalite yönetimi bilincinin kazandırılması. Kalite güvencesi kavramının anlaşılması ve ulusal/uluslararası standartlarla ilişkilendirilmesi.
Temel Meslek Dersi Uzmanlaşma Dersi Aktarılabilir Beceri Dersi
50 30 20
Ders Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Anlatım, Gösterim, Tartışma, Soru-Cevap, Uygulama-Alıştırma, Sorun/Problem Çözme
Hafta Ders İçerik Kaynak
1 Standart tanımı ve tarihçesi Kalite Güvence ve Standartlar Ders Notları, 2003
2 Standart çeşitleri Kalite Güvence ve Standartlar Ders Notları, 2003
3 Standardizasyon Kalite Güvence ve Standartlar Ders Notları, 2003
4 Standardizasyonun faydaları Kalite Güvence ve Standartlar Ders Notları, 2003
5 Türkiyede Standardizasyon Kalite Güvence ve Standartlar Ders Notları, 2003
6 Avrupada ve Dünyada Standardizasyon Kalite Güvence ve Standartlar Ders Notları, 2003
7 Akreditasyon Kalite Güvence ve Standartlar Ders Notları, 2003
8 Ara Sınav Kalite Güvence ve Standartlar Ders Notları, 2003
9 Kalibrasyon Kalite Güvence ve Standartlar Ders Notları, 2003
10 CE İşareti Kalite Güvence ve Standartlar Ders Notları, 2003
11 Kalite, Kalite Güvence ve Toplam Kalite Yönetimi Kalite Güvence ve Standartlar Ders Notları, 2003
12 Kalite, Kalite Güvence ve Toplam Kalite Yönetimi Kalite Güvence ve Standartlar Ders Notları, 2003
13 Yönetim Sistemi Standartları ve Uygulamaları Kalite Güvence ve Standartlar Ders Notları, 2003
14 Yönetim Sistemi Standartları ve Uygulamaları Kalite Güvence ve Standartlar Ders Notları, 2003
15 GENEL SINAV Kalite Güvence ve Standartlar Ders Notları, 2003
Sıra Ders Öğrenim Çıktıları Değer
1 D.Ö.Ç.1 Kalite kavramının ve öneminin bilinmesi 25
2 D.Ö.Ç.2 Toplam kalite yönetiminin temel ilkelerinin anlaşılması 25
3 D.Ö.Ç.3 Standardizasyonun ve standartların toplam kalite yönetimi içerisindeki öneminin kavranması 25
4 D.Ö.Ç.4 Stratejik yönetimin temel ilkelerinin anlaşılması 25
DÖÇ 1DÖÇ 2DÖÇ 3DÖÇ 4
10000
01000
00100
00010
10000
10000
00010
10000
10000
00010
0000
0000
AKTS İş Yükü Sayı Süre,Dakika Toplam İş Yükü
Haftalık ders saati (Teorik)152003000
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)000
Ödev000
Kısa Sınavlar (quiz)000
Materyal tasarlama, hazırlama000
Arazi Çalışmaları000
Rapor hazırlama000
Sunum000
Proje hazırlama000
Diğer çalışmalar000
Ara sınav ve ara sınava hazırlık1200200
Genel sınav ve genel sınava hazırlık1300300

AKTS İş Yükü Ara Sınava Katkı Yüzdesi Finale Katkı Yüzdesi
Haftalık ders saati (Teorik)00
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)00
Ödev00
Kısa Sınavlar (quiz)00
Materyal tasarlama, hazırlama00
Arazi Çalışmaları00
Rapor hazırlama00
Sunum00
Proje hazırlama00
Diğer çalışmalar00
Ara sınav ve ara sınava hazırlık400
Genel sınav ve genel sınava hazırlık060