Dersin Adı | Meyve ve Sebze Teknolojisi-2 | ||
Dönemi | Dersin Kodu | Teorik Saat / Uygulama Saati | AKTS |
0 | 5041414 | 2 / 1 | 3 |
Dersin Düzeyi | Önlisans | ||
Dersin Veriliş Biçimi | Yüzyüze | ||
Dersin Koordinatörü | Dr. Öğr. Üyesi Rabia Serpil Günhan | ||
Koordinatör E-Mail | rsgunhan ktun.edu.tr | ||
Öğretim Elemanı |
|
||
Yardımcı Öğretim Elemanları |
|
||
Dersin Amacı | Öğrencilerin meyve ve sebzelerin çeşitli yöntemlerle muhafazası, konserve üretim teknolojisi, salça üretim teknolojisi, reçel-marmelat üretim teknolojisi, kurutma teknolojileri konularında etkin ve yeterli bilgiye sahip olmaları amaçlanmaktadır. |
Temel Meslek Dersi | Aktarılabilir Beceri Dersi |
80 | 20 |
Ders Öğretim Yöntem ve Teknikleri |
---|
Anlatım, Gösterim, Tartışma, Soru-Cevap |
Hafta | Ders İçerik | Kaynak |
---|---|---|
1 | Meyve suyu üretimi | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 1. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara. |
2 | Meyve suyu üretimi | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 1. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara. |
3 | Meyve ve sebzelerin dondurularak muhafaza edilmeleri | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara. |
4 | Dondurulmuş ürünlerin ambalajlanması, depolanması,çözülmesi | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara. |
5 | Meyve ve sebze kurutma | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara. |
6 | Meyve ve sebze kurutma | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara. |
7 | Konserve | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara. |
8 | Konserve | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara. |
9 | VİZE | |
10 | Salça üretimi | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara. |
11 | Salça üretimi | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara. |
12 | Turşu Üretim | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara. |
13 | Turşu üretim | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara. |
14 | Sirke | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara. |
15 | Reçel-marmelat üretimi | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara. |
16 | Tekrar | Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2. (2011). Bekir Sıtkı Cemeroğlu. 1.Basım, Nobel Akademik Yayıncılık, Yenimahalle/Ankara. |
Sıra | Ders Öğrenim Çıktıları | Değer |
---|---|---|
1 | Meyve ve sebzelerin muhafaza yöntemlerinde uygulanan temel işlem tür ve basamaklarını anlatabilme | 25 |
2 | Meyve ve sebzelere uygulanan kurutma, dondurma teknolojisi hakkında bilgi anlatabilme | 25 |
3 | Konserve, salça, meyve-sebze kurutma, meyve suyu, turşu gibi meyve-sebze ürünlerinin bireysel ve endüstriyel üretim farklılıklarını yorumlayabilme | 25 |
4 | Meyve ve sebzelere uygulanan teknolojik bilgileri anlatabilme | 25 |
DÖÇ 1 | DÖÇ 2 | DÖÇ 3 | DÖÇ 4 | |
---|---|---|---|---|
PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 20 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 20 | 10 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 10 | 0 | 20 | PÇ | 0 | 0 | 20 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 | PÇ | 0 | 0 | 0 | 0 |
AKTS İş Yükü | Sayı | Süre,Dakika | Toplam İş Yükü |
---|---|---|---|
Haftalık ders saati (Teorik) | 14 | 180 | 2520 | Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb) | 0 | 0 | 0 | Ödev | 0 | 0 | 0 | Kısa Sınavlar (quiz) | 0 | 0 | 0 | Materyal tasarlama, hazırlama | 0 | 0 | 0 | Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | 0 | Rapor hazırlama | 0 | 0 | 0 | Sunum | 0 | 0 | 0 | Proje hazırlama | 0 | 0 | 0 | Diğer çalışmalar | 3 | 360 | 1080 | Ara sınav ve ara sınava hazırlık | 1 | 600 | 600 | Genel sınav ve genel sınava hazırlık | 1 | 600 | 600 |
AKTS İş Yükü | Ara Sınava Katkı Yüzdesi | Finale Katkı Yüzdesi |
---|---|---|
Haftalık ders saati (Teorik) | 0 | 0 | Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb) | 0 | 0 | Ödev | 0 | 0 | Kısa Sınavlar (quiz) | 0 | 0 | Materyal tasarlama, hazırlama | 0 | 0 | Arazi Çalışmaları | 0 | 0 | Rapor hazırlama | 0 | 0 | Sunum | 0 | 0 | Proje hazırlama | 0 | 0 | Diğer çalışmalar | 10 | 10 | Ara sınav ve ara sınava hazırlık | 30 | 0 | Genel sınav ve genel sınava hazırlık | 0 | 40 |