Şartlı Geçer (DC) Dersleri Hk.

Sevgili Öğrencilerimiz.

2021-2022 güz yarıyılı final sınavlarınız sonrasında öğrenci otomasyon sisteminize "ŞARTLI DERSLER" alanı eklenmiştir. Bu alandan “DC KALIR” olan derslerinizi “DC GEÇER” olarak işaretleyip, işaretlediğiniz dersten geçebilirsiniz. Tüm eğitim öğretim süreniz boyunca en fazla altı (6) adet dersten şartlı geçer notunuz olabilir. Buradaki alandan yapmış olduğunuz "şartlı geçer" işleminden öğrencilerimiz sorumludur.

“DC KALIR” olan dersinizi bir sonraki eğitim öğretim yılında tekrar alabilir yada şartlı geçer olarak işaretleyerek bu dersten şartlı geçebilirsiniz. Şartlı geçer işlemi yapıldıktan sonra bütünleme sınavına girme hakkınız bulunmayacaktır.  Bütünleme sınavları sonrasında "DC KALIR" olan dersleriniz için de aynı alandan şartlı geçiş işleminizi yapabileceksiniz.

Şartlı geçiş işlemlerinizi bahar yarıyılı ders kayıtlarından önce yapmanız zorunludur. Şartlı geçiş sistemi bahar yarıyılı ders kayıtları başladığında kapatılacaktır.

Şartlı geçer işlemi kaydedildikten sonra bu işlem geri alınmaz. Bu sebeple seçiminizi yaparken dikkatli olmanız gerekmektedir.

Not: 2019-2020 Eğitim öğretim yılından önce kayıtlı olan öğrencilerimizden ortalaması 2 ve 2'nin üzerinde olanların daha önce şartlı geçmiş oldukları dersler; yönetmeliğimizdeki altı (6) sınırlamasına dahil edilmeyecektir.

Bilgilerinize.