Dijital Oyun Tasarım Topluluğu

Dijital Oyun Tasarım Topluluğu, Konya Teknik Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri tarafından Aralık 2021 tarihinde kurulmuştur.

Ne Yapıyoruz?
Konya Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oyun tasarımına ve geliştirmesine ilgisi olanları tek bir çatı
altında toplayıp uygun etkileşim alanını sağlayarak onları eğitip geliştirmek, kodlama ve tasarım
eğitimleri hakkında bilgisi olmayan öğrencileri belli bir seviyeye getirmek ve öğrencileri ileriki hayatlarında bu konular hakkında hazır hale getirmek amaçlanmaktadır.

Hedeflerimiz;
· Kişilerin nitelikli oyun geliştiricileri olmasını sağlamak.
· Topluluk, oyun ve animasyon alanında insanları bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak.
· Ulusal ve uluslararası yarışmalara katılım göstermek ve yarışmalar düzenlemek.
· Sosyalleşmek adına çeşitli aktiviteler düzenlemek.
· Öğrencileri gelecek hayatlarındaki kariyerlerine hazırlamak.

Üniversite bünyesinde, oyun geliştirmeye ilgi duyan, yazılım, 2D çizim, 3D modelleme ve tasarım
alanlarında kendini gelişmek isteyen öğrencilerimizi aramıza bekliyoruz.

Vizyon:
Global sektörde başarılı oyunlar geliştirmek,
Türk oyun kültürünün doğru bir şekilde artırılmasını ve oyunlara hak ettiği değerin verilmesini sağlamak,
Türk oyun kültürüne katkıda bulunacak geliştiricileri, tasarımcıları eğitmek ve yönlendirmek.

Misyon:
Konya Teknik Üniversitesi Dijital Oyun Tasarım Topluluğu olarak üyelerimize dijital oyun tasarlama ve
geliştirme öğretmeyi, üyelerimizi ortak bir çatı altında toplayıp kendilerini ve gruplarını geliştirip eğitim
sonrası hayata bir adım önde başlamalarını sağlamak.