Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu

Tarihçe:

1978        1739 sayılı kanun ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Yabancı Diller ve Meslek Yüksekokulu adı altında kurulmuştur.

1980        1980 yılında Elektronik, Harita, İnşaat ve Makine Resim programlarıyla eğitime başlamıştır.

1982        1982 yılında çıkarılan 41 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Selçuk Üniversitesine bağlı Konya Meslek Yüksekokulu haline dönüştürülerek 2 bölüm ve bu bölümlere bağlı 7 programla öğretime başlamıştır.

1984        8 program YÖK/Dünya Bankası Meslek Yüksekokulları Endüstriyel Eğitim Projesine dâhil olmuştur.

1985        Hemşirelik Programı açılmıştır.

1986        Tıbbi Laboratuvar Programı açılarak program sayısı 9’a, bölüm sayısı 3’e yükselmiştir.

1989        Program sayısı 17`yi bulmuştur.

Sağlık Programları Bölümü; Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olarak ayrılmıştır.

1990        İktisadi ve İdari Programlar Bölümü:

• Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu
  • Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olmak üzere ikiye ayrılmıştır.

2018         09.05.2018 tarih ve 7141 sayılı kanunla yeni kurulan Konya Teknik Üniversitesi’ne bağlanmıştır.

Yüksekokulumuz halen 13 Bölüm, 21 program ile eğitim-öğretime devam etmektedir.

• Normal öğretimde 21 program,
  • İkinci öğretimde 4 program bulunmaktadır.

Misyonumuz:

Uluslararası çağdaş eğitim sürecine uyumlu ön lisans eğitim ve öğretimini vermek, araştırma ve geliştirme etkinliklerini sürdürecek bilgiyi üretmek, ürettiği bilgiyi uygulamaya aktarmak, sektöründeki sorunlara en uygun çözümü üretebilecek mesleki etik değerlere bağlı nitelikli ve etkin teknikerleri yetiştirmek

Vizyonumuz:

Teknik eğitimin gerektirdiği bilgi, beceri ve teknolojik gelişmelere sahip, uluslararası platformda aranılır nitelikte mesleki beceri düzeyi yüksek elemanlar yetiştiren Ulusal değerlerinden ödün vermeden, kamu ve özel sektör ile sürekli işbirliği içerisinde, öncü bir eğitim kurumu olmak.