Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü

Hakkımızda

Konya Teknik Üniversitesi’nde öğrenim gören engelli öğrencilerin, üniversite yerleşkesi içerisindeki günlük aktivitelerini kolaylaştırarak öğrenim hayatlarını için gerekli akademik ortamı hazırlamak, eğitim-öğretim süreçlerine ve sosyal hayata tam katılımlarını sağlamak amacıyla gerekli tedbirleri almak ve düzenlemeler yapmak üniversitemizin hedefleri arasındadır.

Bu doğrultuda kurulan Engelli Öğrenciler Birimi’nin amacı, üniversitemizde yükseköğrenim gören engelli öğrencilerin, toplumsal hayata katılımlarını kolaylaştırmak ve öğrenim gördükleri süre boyunca karşılaşabilecekleri sorunları tespit ederek gerekli önlemleri almak ve bu yönde düzenlemeler yapmaktır.

Bu amaçla engelli öğrenci birimi koordinatörlüğü olarak, toplantılar ve etkinlikler düzenleyerek, bu sayede problemleri tespit etmek ve çözümü için öneriler sunmayı planlamaktayız. Ayrıca Konya Teknik Üniversitesinin tüm idari ve  akademik personeli ve öğrencileri ile farkındalık konusunda çalışmalar yapılması hedeflenmektedir.

YÖNETİM

Birim Koordinatörü: Doç.Dr. Bilgehan YILMAZ ÇAKMAK

İletişim: KTUN Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi

mail: bycakmak@ktun.edu.tr

tel: 0 542 2731850

KTÜN Engelli Öğrenci Birimi Yürütme Kurulu Tıklayınız.