Food Technologies

Course Content
Course Name   Business Management
Semester Course Code Theory Practice Hours ECTS
4 5041112 2 / 0 3
Course Level Associate's Degree
Course Delivery Format Face to face
Coordinator Lec. Melek Tufan
Coordinator E-mail mtufan ktun.edu.tr
Instructor Lec. Melek Tufan
Course Assistant
Course Objective To teach students the basic concepts of business, the development process of business, the activities carried out starting from the establishment stage of the business, including the operating stage, and to gain the competence to analyze the interaction of the business with the environmental elements.
Eng Destek Dersi Eng İletişim ve Yönetim Becerileri Dersi
40 60
Instructional Methods
Lecture, Question and Answer
Week Course Content Resource
1 Basic concepts of business Mümin Ertürk; İşletme Biliminin Temel İlkeleri, 7. baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2009.
Canan Çetin ve Esin Can Mutlu; Temel İşletmeciliğe Giriş, Beta Yayınevi, İstanbul, 2010.
2 Development of business Mümin Ertürk; İşletme Biliminin Temel İlkeleri, 7. baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2009.
Canan Çetin ve Esin Can Mutlu; Temel İşletmeciliğe Giriş, Beta Yayınevi, İstanbul, 2010.
3 Business types and legal structures Mümin Ertürk; İşletme Biliminin Temel İlkeleri, 7. baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2009.
Canan Çetin ve Esin Can Mutlu; Temel İşletmeciliğe Giriş, Beta Yayınevi, İstanbul, 2010.
4 Business size and capacity Mümin Ertürk; İşletme Biliminin Temel İlkeleri, 7. baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2009.
Canan Çetin ve Esin Can Mutlu; Temel İşletmeciliğe Giriş, Beta Yayınevi, İstanbul, 2010.
5 Foundation studies, location selection and investment Mümin Ertürk; İşletme Biliminin Temel İlkeleri, 7. baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2009.
Canan Çetin ve Esin Can Mutlu; Temel İşletmeciliğe Giriş, Beta Yayınevi, İstanbul, 2010.
6 Feasibility Studies Mümin Ertürk; İşletme Biliminin Temel İlkeleri, 7. baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2009.
Canan Çetin ve Esin Can Mutlu; Temel İşletmeciliğe Giriş, Beta Yayınevi, İstanbul, 2010.
7 Basic business functions Mümin Ertürk; İşletme Biliminin Temel İlkeleri, 7. baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2009.
Canan Çetin ve Esin Can Mutlu; Temel İşletmeciliğe Giriş, Beta Yayınevi, İstanbul, 2010.
8 Basic business functions Mümin Ertürk; İşletme Biliminin Temel İlkeleri, 7. baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2009.
Canan Çetin ve Esin Can Mutlu; Temel İşletmeciliğe Giriş, Beta Yayınevi, İstanbul, 2010.
9 Relationships between basic business functions Mümin Ertürk; İşletme Biliminin Temel İlkeleri, 7. baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2009.
Canan Çetin ve Esin Can Mutlu; Temel İşletmeciliğe Giriş, Beta Yayınevi, İstanbul, 2010.
10 Mergers and agreements between companies Mümin Ertürk; İşletme Biliminin Temel İlkeleri, 7. baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2009.
Canan Çetin ve Esin Can Mutlu; Temel İşletmeciliğe Giriş, Beta Yayınevi, İstanbul, 2010.
11 Vize
12 Social responsibility and ethics in businesses Mümin Ertürk; İşletme Biliminin Temel İlkeleri, 7. baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2009.
Canan Çetin ve Esin Can Mutlu; Temel İşletmeciliğe Giriş, Beta Yayınevi, İstanbul, 2010.
13 Current developments in business Mümin Ertürk; İşletme Biliminin Temel İlkeleri, 7. baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2009.
Canan Çetin ve Esin Can Mutlu; Temel İşletmeciliğe Giriş, Beta Yayınevi, İstanbul, 2010.
14 Current developments in business Mümin Ertürk; İşletme Biliminin Temel İlkeleri, 7. baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2009.
Canan Çetin ve Esin Can Mutlu; Temel İşletmeciliğe Giriş, Beta Yayınevi, İstanbul, 2010.
15 Current developments in business Mümin Ertürk; İşletme Biliminin Temel İlkeleri, 7. baskı, Beta Yayınları, İstanbul, 2009.
Canan Çetin ve Esin Can Mutlu; Temel İşletmeciliğe Giriş, Beta Yayınevi, İstanbul, 2010.
16 Final
No Course Outcomes (CO) Percent
1 Define the basic concepts and principles of business 25
2 Can classify business types and characteristics 25
3 Be able to describe the process that businesses are involved in, starting from the establishment stage 25
4 Can analyze the internal and external environmental factors and business objectives of the business in this context. 25
CO 1CO 2CO 3CO 4
PO 100020
PO 20000
PO 30000
PO 40000
PO 500020
PO 60000
PO 700200
PO 800020
PO 90000
PO 1020000
PO 110000
PO 120000
ECTS Workload Number Duration,Min Total Workload
Weekly Lecture Hour (Theoretical)141351890
Weekly Practice/Lab Hour000
Homework2120240
Quiz000
Material Design, Preparation000
Field Studies000
Report Preparation000
Presentation1180180
Project Making290180
Other Studies3150450
Mid-Term exam and pre-study1420420
Final Exam and pre-study1600600

ECTS Workload % of Mid-term Grading % of Final Grading
Weekly Lecture Hour (Theoretical)00
Weekly Practice/Lab Hour00
Homework00
Quiz00
Material Design, Preparation00
Field Studies00
Report Preparation00
Presentation00
Project Making00
Other Studies00
Mid-Term exam and pre-study400
Final Exam and pre-study060