Gıda Teknolojisi

Ders İceriği
Dersin Adı   GENEL MİKROBİYOLOJİ
Dönemi Dersin Kodu Teorik Saat / Uygulama Saati AKTS
1 5041104 4 / 1 5
Dersin Düzeyi Önlisans
Dersin Veriliş Biçimi Yüzyüze
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Nihat Telli
Koordinatör E-Mail ntelli ktun.edu.tr
Öğretim Elemanı Doç. Dr. Nihat Telli
Yardımcı Öğretim Elemanları
Dersin Amacı Mikrobiyoloji Bilimin Başlangıçtan Günümüze Gelişimi, Mikroorganizmaların Sınıflandırılması, Bakteri, Küf, Maya ve Virüslerin Genel Özellikleri, Bakterilerin Üremelerine Etki eden Faktörler, Mikrobiyoloji Laboratuvarında Kullanılan Araç ve Gereçler, Besiyeri Hazırlama ve Mikroskobik İnceleme Yapma konularının öğretilmesi amaçlanmaktadır.
Temel Meslek Dersi Uzmanlaşma Dersi
90 10
Ders Öğretim Yöntem ve Teknikleri
Anlatım, Gösterim, Tartışma, Soru-Cevap, Deney, Uygulama-Alıştırma, Örnek Olay İncelemesi, İç Mekanda Takım/Grup Çalışması, Beyin Fırtınası
Hafta Ders İçerik Kaynak
1 Mikrobiyolojinin Başlangıçtan Günümüze gelişimi Ders Notları
Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu, Selma Güven, Nükhet N. Demirel Zorba, 2021, 8. Baskı , Nobel Akademik Yayıncılık
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, 2011, Eflatun Basım Dağıtım Yayıncılık
2 Mikroorganizmaların sınıflandırılması Ders Notları
Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu, Selma Güven, Nükhet N. Demirel Zorba, 2021, 8. Baskı , Nobel Akademik Yayıncılık
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, 2011, Eflatun Basım Dağıtım Yayıncılık
3 Bakterilerin Morfolojileri Ders Notları
Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu, Selma Güven, Nükhet N. Demirel Zorba, 2021, 8. Baskı , Nobel Akademik Yayıncılık
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, 2011, Eflatun Basım Dağıtım Yayıncılık
4 Koloni morfolojisi Ders Notları
Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu, Selma Güven, Nükhet N. Demirel Zorba, 2021, 8. Baskı , Nobel Akademik Yayıncılık
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, 2011, Eflatun Basım Dağıtım Yayıncılık
5 Bakterilerin anatomik yapıları (Dış yapı) Ders Notları
Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu, Selma Güven, Nükhet N. Demirel Zorba, 2021, 8. Baskı , Nobel Akademik Yayıncılık
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, 2011, Eflatun Basım Dağıtım Yayıncılık
6 Bakterilerin anatomik yapıları (İç yapı) Ders Notları
Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu, Selma Güven, Nükhet N. Demirel Zorba, 2021, 8. Baskı , Nobel Akademik Yayıncılık
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, 2011, Eflatun Basım Dağıtım Yayıncılık
7 Bakterilerin kimyasal yapıları Ders Notları
Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu, Selma Güven, Nükhet N. Demirel Zorba, 2021, 8. Baskı , Nobel Akademik Yayıncılık
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, 2011, Eflatun Basım Dağıtım Yayıncılık
8 Mikroorganizmaların Beslenmesi Ders Notları
Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu, Selma Güven, Nükhet N. Demirel Zorba, 2021, 8. Baskı , Nobel Akademik Yayıncılık
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, 2011, Eflatun Basım Dağıtım Yayıncılık
9 Sıvı ortamda Üreme, Katı ortamda Üreme, Üremenin Ölçülmesi Ders Notları
Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu, Selma Güven, Nükhet N. Demirel Zorba, 2021, 8. Baskı , Nobel Akademik Yayıncılık
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, 2011, Eflatun Basım Dağıtım Yayıncılık
10 ARA SINAV
11 Bakterilerin Üremelerine Etkili Faktörler Ders Notları
Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu, Selma Güven, Nükhet N. Demirel Zorba, 2021, 8. Baskı , Nobel Akademik Yayıncılık
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, 2011, Eflatun Basım Dağıtım Yayıncılık
12 Bakterilerde Varyasyon ve Mikroorganizma Genetiği Ders Notları
Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu, Selma Güven, Nükhet N. Demirel Zorba, 2021, 8. Baskı , Nobel Akademik Yayıncılık
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, 2011, Eflatun Basım Dağıtım Yayıncılık
13 Küflerin Genel Karakterleri Ders Notları
Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu, Selma Güven, Nükhet N. Demirel Zorba, 2021, 8. Baskı , Nobel Akademik Yayıncılık
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, 2011, Eflatun Basım Dağıtım Yayıncılık
14 Mayaların Genel Karakterleri Ders Notları
Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu, Selma Güven, Nükhet N. Demirel Zorba, 2021, 8. Baskı , Nobel Akademik Yayıncılık
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, 2011, Eflatun Basım Dağıtım Yayıncılık
15 Virüslerin Genel Karakterleri Ders Notları
Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu, Selma Güven, Nükhet N. Demirel Zorba, 2021, 8. Baskı , Nobel Akademik Yayıncılık
Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, 2011, Eflatun Basım Dağıtım Yayıncılık
Sıra Ders Öğrenim Çıktıları Değer
1 Mikrobiyoloji biliminin tarihsel gelişimini öğrenir. 20
2 Mikroorganizmaların sınıflandırılmasını öğrenir. 20
3 Bakteri, küf, maya ve virüslerin genel özelliklerini öğrenir. 20
4 Mikrobiyoloji laboratuvarında kullanılan temel araç ve gereçleri öğrenir. 20
5 Mikroskobik inceleme yapmasını öğrenir. 20
DÖÇ 1DÖÇ 2DÖÇ 3DÖÇ 4DÖÇ 5
00050
100000
00050
001000
00055
00055
010000
010005
00005
001000
100000
00000
AKTS İş Yükü Sayı Süre,Dakika Toplam İş Yükü
Haftalık ders saati (Teorik)141802520
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)1445630
Ödev1445630
Kısa Sınavlar (quiz)1445630
Materyal tasarlama, hazırlama000
Arazi Çalışmaları000
Rapor hazırlama1445630
Sunum1445630
Proje hazırlama000
Diğer çalışmalar1445630
Ara sınav ve ara sınava hazırlık1420420
Genel sınav ve genel sınava hazırlık1600600

AKTS İş Yükü Ara Sınava Katkı Yüzdesi Finale Katkı Yüzdesi
Haftalık ders saati (Teorik)00
Haftalık ders saati (Uygulama) (laboratuvar, stüdyo, atölye vb)00
Ödev00
Kısa Sınavlar (quiz)00
Materyal tasarlama, hazırlama00
Arazi Çalışmaları00
Rapor hazırlama00
Sunum00
Proje hazırlama00
Diğer çalışmalar00
Ara sınav ve ara sınava hazırlık400
Genel sınav ve genel sınava hazırlık060