Harita Mühendisliği

Bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. R Alpay ABBAK Sepuluh Nopember Teknoloji Enstitüsü'nde (Endonezya) Jeoid Belirleme Kursu düzenledi.

JEOİT BELİRLEME İÇİN ULUSLARARASI KURS: ENDONEZYA DENEYİMİ

Bölümümüz ile Endonezya’nın Sepuluh Nopember Teknoloji Enstitüsü (Technology Institute of Sepuluh Nopember) Geomatik Mühendisliği Bölümü ve Endonezya’nın Konumsal Bilgi Konsorsiyumu (Badan Informasi Geospatial) arasında jeodezik işbirliği yapılmıştır. Bu kapsamda bölümümüz öğretim üyelerinden Prof. Dr. R. Alpay ABBAK, söz konusu kurumlar tarafından davet edilerek Endonezya’nın Surabaya kentinde 19—23 Haziran 2023 tarihleri arasında 4 günlük uluslararası jeoit belirleme kursu gerçekleştirmiştir.

Jeoit kursuna Endonezya’nın farklı illerinden veya bölgelerinden 20 kişi katılmıştır. Katılımcıların büyük çoğunluğu akademik personel olmak üzere; doktor, doktora öğrencisi, yüksek lisans öğrencisi ve yeni mezun geomatik mühendislerinden oluşmaktadır. Jeoit kursunda güncel jeoit belirleme yaklaşımlardan KTH metodu ve uygulamaları ele alınmıştır. Kurs süresince Fransa test bölgesinde yapılan sayısal uygulamanın yanı sıra Endonezya’nın Java adasında da bir uygulama gerçekleştirilmiştir. Kurs eğitmeni Prof. Dr. R. Alpay ABBAK tarafından katılımcılara ders notları, yazılım paketi (kendisi tarafından geliştirilen LSMSSOFT) ve test verileri ücretsiz olarak dağıtılmıştır.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Harita Mühendisliği Prof. Dr. R. Alpay ABBAK Jeoit LSMSSOFT