Harita Mühendisliği

Bölümümüz Sel Analizi Çalıştayı'nda temsil edildi.

4-6 Ekim 2023 tarihinde “Cumhuriyetin DİJİTAL ikİZİ…” teması ile düzenlenen 19. Türkiye Harita Bilimsel ve Teknik Kurultayı ön etkinliği olarak, Akdeniz Üniversitesi, Manchester Üniversitesi ve Hidropolitik Akademi organizasyonunda ve Uluslararası Fotogrametri ve Uzaktan Algılama Birliği (ISPRS) Eğitim ve Kapasite Geliştirme İnsiyatifi programı sponsorluğunda konusunda uzman ulusal ve uluslararası birçok bilim insanının katılımıyla “Collaborative Analysis of Flooding Events with Processing of Earth Observation Datasets” konulu Sel Analizi Çalıştayı düzenlenmiştir. Etkinlik kapsamında bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi H. Bilgehan MAKİNECİ, Arş. Gör. Duygu ARIKAN ve Arş. Gör. H. Burak AKDENİZ katılım sağlamıştır.

Çalıştay’ın ilk oturumunda Hidropolitik Akademi Başkanı Dursun YILDIZ sunumunu gerçekleştirmiş olup oturuma Manchester Üniversitesinden Dr. Doğuşhan KILIÇ ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Kampüsünden Doç. Dr. Kubilay KELEŞOĞLU’nun sunumlarıyla devam edilmiş ve ilk oturum tamamlanmıştır. Verilen öğle yemeği arasından sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesinden Doç. Dr. Meltem ŞENOL BALABAN’ın sunumuyla başlayan ikinci oturum, Hidrolog Mohsen Mahmoody VANOLYA, Orta Doğu Teknik Üniversitesinden Selin GÜZEL, Konya Teknik Üniversitesinden Dr. Hasan Bilgehan MAKİNECİ, Harran Üniversitesi Doktora Öğrencisi Sezgin ABUKAN, Hacettepe Üniversitesinden Beste TAVUS ve Yıldız Teknik Üniversitesinden Elif YAVUZ’un sunumlarıyla devam etmiştir.

Oturumların ardından tüm katılımcılar çalışma gruplarına ayrılmış ve oturum konularını ayrı ayrı ele alarak oluşturdukları sonuç raporlarını Çalıştay Sekretaryasına sunmuşlardır. Çalışma gruplarının oluşturdukları sonuç raporlarının sunulması ile Çalıştay tamamlanmıştır.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Harita Mühendisliği Bölümü