Harita Mühendisliği

Harita Mühendisliği Bölümümüz Programları Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Logosunun Kullanımı Hakkına Sahip Oldu.

18 Temmuz 2023 tarihinde yapılan 42'inci Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Kurulu toplantısında "Yükseköğretim Mezuniyet Belgelerinde Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi Logosunun Kullanımına İlişkin Usul Ve Esaslar"ın 7. Maddesinde belirtilen ölçütleri sağlayan (içerisinde Konya Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği lisans programlarının da olduğu) liste yayınlanmıştır(Liste). Bu karara göre; Konya Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği lisans programlarından mezun olan öğrencilerimizin diploma eklerinde, transkript ve mezun belgelerinde Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) logosu kullanılacaktır. TYÇ Logosunu taşıyan bu belgeler eğitim ve istihdam piyasasında aranan yüksek niteliklerin ve kalitenin varlığının işaretidir.

TYYÇ Neden Önemlidir?

Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); ilk, orta ve yükseköğretim dâhil genel, mesleki ve akademik eğitim ve öğretim programları ve diğer öğrenme yolları ile kazanılan yeterliliklerden kalite güvencesi sağlanmış olanları kapsayan ülkemize özgü ulusal yeterlilik çerçevesidir.

TYÇ, ülkemizdeki tüm diploma, belge ve sertifikalar arasından kalite güvencesi sağlanmış olanları tutarlı ve anlaşılır bir sistemle yeniden tanımlamayı, seviyelendirmeyi ve böylece hareketliliği temin etmeyi amaçlar. Vatandaşlarımızın sahip oldukları diplomaları ve belgeleri kullanarak hem yurt içinde hem de yurtdışında eğitim ve istihdam fırsatlarına erişiminin kolaylaşması TYÇ’nin nihai hedefidir.

Konya Teknik Üniversitesi KTÜN Harita Mühendisliği