Food Technologies

Course Content
Course Name   Milk Technology-2
Semester Course Code Theory Practice Hours ECTS
6 5041413 3 / 1 4
Course Level Associate's Degree
Course Delivery Format Face to face
Coordinator Asts. Prof. Dr. Rabia Serpil Günhan
Coordinator E-mail rsgunhan ktun.edu.tr
Instructor Asts. Prof. Dr. Rabia Serpil Günhan
Course Assistant
Course Objective To have scientific knowledge about dairy products production process steps
Eng Temel Meslek Dersi Eng Aktarılabilir Beceri Dersi
80 20
Instructional Methods
Lecture, Demonstration, Discussion, Question and Answer
Week Course Content Resource
1 Production of cheese and cheese varieties Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
2 Kashar cheese production Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
3 Tulum cheese production Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
4 Civil cheese production, Mihaliç cheese production Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
5 Halloumi cheese, Van herby cheese production and other cheese varieties Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
6 butter production Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
7 butter production Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
8 yoghurt production Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
9 midterm exam
10 yoghurt production Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
11 yoghurt production Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
12 Ayran production Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
13 Kefir production Megep modül, Gıda teknolojisi, Kefir, 2007
14 Kefir production Megep modül, Gıda teknolojisi, Kefir, 2007
15 Ice cream production Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
16 Ice cream production Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü
Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen
No Course Outcomes (CO) Percent
1 To be able to explain the production processes of dairy products 20
2 To be able to interpret the differences in dairy products and their importance in nutrition. 20
3 To be able to explain the differences between individual and technologically produced dairy products. 20
4 To be able to specify information about machine equipment used in dairy production. 20
5 Ability to express scientifically about dairy products 20
CO 1CO 2CO 3CO 4CO 5
PO 100000
PO 200000
PO 30010020
PO 400000
PO 500000
PO 60101000
PO 700000
PO 8000200
PO 900000
PO 10010000
PO 1100000
PO 12200000
ECTS Workload Number Duration,Min Total Workload
Weekly Lecture Hour (Theoretical)141802520
Weekly Practice/Lab Hour000
Homework000
Quiz1180180
Material Design, Preparation000
Field Studies000
Report Preparation000
Presentation000
Project Making000
Other Studies53601800
Mid-Term exam and pre-study1600600
Final Exam and pre-study1900900

ECTS Workload % of Mid-term Grading % of Final Grading
Weekly Lecture Hour (Theoretical)00
Weekly Practice/Lab Hour00
Homework00
Quiz020
Material Design, Preparation00
Field Studies00
Report Preparation00
Presentation00
Project Making00
Other Studies010
Mid-Term exam and pre-study200
Final Exam and pre-study040