Course Name | Milk Technology-2 | ||
Semester | Course Code | Theory Practice Hours | ECTS |
6 | 5041413 | 3 / 1 | 4 |
Course Level | Associate's Degree | ||
Course Delivery Format | Face to face | ||
Coordinator | Asts. Prof. Dr. Rabia Serpil Günhan | ||
Coordinator E-mail | rsgunhan ktun.edu.tr | ||
Instructor |
|
||
Course Assistant |
|
||
Course Objective | To have scientific knowledge about dairy products production process steps |
Eng Temel Meslek Dersi | Eng Aktarılabilir Beceri Dersi |
80 | 20 |
Instructional Methods |
---|
Lecture, Demonstration, Discussion, Question and Answer |
Week | Course Content | Resource |
---|---|---|
1 | Production of cheese and cheese varieties | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
2 | Kashar cheese production | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
3 | Tulum cheese production | Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
4 | Civil cheese production, Mihaliç cheese production | Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
5 | Halloumi cheese, Van herby cheese production and other cheese varieties | Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
6 | butter production | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
7 | butter production | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
8 | yoghurt production | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
9 | midterm exam | |
10 | yoghurt production | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
11 | yoghurt production | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
12 | Ayran production | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
13 | Kefir production | Megep modül, Gıda teknolojisi, Kefir, 2007 |
14 | Kefir production | Megep modül, Gıda teknolojisi, Kefir, 2007 |
15 | Ice cream production | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
16 | Ice cream production | Süt ve Süt mamulleri Teknolojisi Prof. Dr Mustafa Üçüncü Süt Ürünleri Teknolojisi Prof.Dr. Cenap Tekinşen |
No | Course Outcomes (CO) | Percent |
---|---|---|
1 | To be able to explain the production processes of dairy products | 20 |
2 | To be able to interpret the differences in dairy products and their importance in nutrition. | 20 |
3 | To be able to explain the differences between individual and technologically produced dairy products. | 20 |
4 | To be able to specify information about machine equipment used in dairy production. | 20 |
5 | Ability to express scientifically about dairy products | 20 |
CO 1 | CO 2 | CO 3 | CO 4 | CO 5 | |
---|---|---|---|---|---|
PO 1 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PO 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PO 3 | 0 | 0 | 10 | 0 | 20 | PO 4 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PO 5 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PO 6 | 0 | 10 | 10 | 0 | 0 | PO 7 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PO 8 | 0 | 0 | 0 | 20 | 0 | PO 9 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PO 10 | 0 | 10 | 0 | 0 | 0 | PO 11 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | PO 12 | 20 | 0 | 0 | 0 | 0 |
ECTS Workload | Number | Duration,Min | Total Workload |
---|---|---|---|
Weekly Lecture Hour (Theoretical) | 14 | 180 | 2520 | Weekly Practice/Lab Hour | 0 | 0 | 0 | Homework | 0 | 0 | 0 | Quiz | 1 | 180 | 180 | Material Design, Preparation | 0 | 0 | 0 | Field Studies | 0 | 0 | 0 | Report Preparation | 0 | 0 | 0 | Presentation | 0 | 0 | 0 | Project Making | 0 | 0 | 0 | Other Studies | 5 | 360 | 1800 | Mid-Term exam and pre-study | 1 | 600 | 600 | Final Exam and pre-study | 1 | 900 | 900 |
ECTS Workload | % of Mid-term Grading | % of Final Grading |
---|---|---|
Weekly Lecture Hour (Theoretical) | 0 | 0 | Weekly Practice/Lab Hour | 0 | 0 | Homework | 0 | 0 | Quiz | 0 | 20 | Material Design, Preparation | 0 | 0 | Field Studies | 0 | 0 | Report Preparation | 0 | 0 | Presentation | 0 | 0 | Project Making | 0 | 0 | Other Studies | 0 | 10 | Mid-Term exam and pre-study | 20 | 0 | Final Exam and pre-study | 0 | 40 |