Makine Mühendisliği

Yaz Okulu Başvuru Formu

İlgili senato kararı gereğince, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda Konya Teknik Üniversitesi’nde yaz okulu olmayacaktır. Diğer üniversitelerden yaz okulu kapsamında ders almak için çevrim içi olan başvurular 01 Ağustos 2022 tarihinde sona erecektir.

Başvuru değerlendirmeleri, yalnızca belirtilen günlerde (Pazartesi ve perşembe günleri) ilan edilecektir.

Ders seçiminde aşağıdaki hususlara mutlaka dikkat edilmesi gerekmektedir:

• Alınacak dersin denkliğinin içerik, kredi ve AKTS değeri açısından komisyonumuz tarafından önceden kabul edilmesi gereklidir. Bu sebeple komisyonumuza ilgili form aracılığıyla ders kaydı öncesinde başvuru yapılması, derse intibak yapılabilmesi için zorunludur.
  • Başvuruların değerlendirmesi Konya Teknik Üniversitesi Yaz Okulu Yönergesi’ne göre yapılmaktadır.
  • Yaz okulu başvuruları sadece bağlantı adresi verilen form üzerinden çevrim içi olarak yapılacaktır.
  • Başvuru formuna sadece ktun.edu.tr uzantılı posta adresi ile ulaşılabilmektedir. Aksi takdirde ilgili başvuru formuna erişim sağlanamayacaktır.
  • Her bir ders için ayrı ayrı başvuru yapılacaktır.
  • Alınacak derslerde ön şartların sağlanması gerekmektedir.
  • Yaz okulu derslerinin yüz yüze olması zorunludur.
  • Seçilecek yaz okulu dersi, uygulamalı ders (Bitirme çalışması/ödevi, laboratuvar/atölye dersleri, laboratuvar uygulaması vb.) kapsamında olmamalıdır.
  • Dersler, sadece fakülte düzeyinde seçilebilir. Meslek Yüksek Okulları’ndan yaz okulu kapsamında ders seçilemez.
  • Seçilecek dersin kredisi veya AKTS değeri, Konya Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'ndeki dersin kredisine ya da AKTS değerine eşit veya daha fazla olmalıdır.
  • Yaz okulunda öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla en fazla 18 AKTS toplam değerinde ders alabilirler.
  • Yalnızca yaz okulunda alacağı derslerle mezun olacak öğrenciler en fazla 24 AKTS toplam değerinde ders alabilirler. (Yaz okulu sonrası tek ders sınav hakkı senato kararı gereği verilmeyecektir.)
  • Bir üst sınıftan ders alabilmek için GANO en az 3.0 olmalıdır.
  • Yaz okulundan ders alınmak üzere başvurulacak üniversite programının (Yerleştirildiğiniz yıl için) YGS-LYS yerleştirme taban puanı, Konya Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'ne yerleştiğiniz yılın taban puanından daha yüksek olmalıdır. (https://yokatlas.yok.gov.tr/ ile bu durum kontrol edilmelidir.)
  • Yaz okulu tarih aralığında (Yaz okulu derslerinin başlangıcından yaz okulu sınavlarının tamamlanmasına kadar) staj yapılamamaktadır. Dolayısıyla yaz okulunun staj ile herhangi bir şekilde denk gelmemesi gerekir.

BAŞVURU FORMU

KTÜN Makine Mühendisliği Bölümü İntibak Komisyonu