Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi

KTÜN TTO Olarak Vizyon ve Misyonumuz

Merkezimiz, üniversitemizin bilim ve teknoloji üretiminde kalıcı üstünlükler kazanmasına ve üretilen teknolojinin gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda sanayi ve topluma ulaştırılmasına destek olmayı, akademisyen, öğrenci ve mezunlarımızın girişimcilik ve yenilikçilik kültürünü sürekli geliştirmeyi ve bu yönde atılacak adımları kolaylaştırmayı misyon edinmiştir.

Merkez vizyonumuz, güçlü ve sürdürülebilir bir girişimcilik ve yenilikçilik kültürü ile üniversitemizi bilim ve teknolojinin üretimi ve transferi konusunda öncü üniversite yapmaktır.

Politikalarımız

Merkez politikası, hem üniversitemiz misyon, vizyon ve stratejik amaçlarına uygun olarak hem de merkez misyon ve vizyon faaliyetlerine bağlı olarak, merkez yönetimi kurulu ve merkez yönetimi tarafından hazırlanmaktadır.

Stratejik Amaçlarımız, Üniversitenin bilimsel ve teknolojik bilgi  birikimini  tek bir çatı altında toplamak, bilgiyi, yenilikçi ve rekabetçi ürünler veya süreçlere dönüştürmek, katma değer oluşturmak, sanayiye aktarmak ve ticarileştirmek, ayrıca bilim  insanları ve sanayi şirketlerinin ulusal ve uluslararası araştırma destek programları ve hibe fonlarından yararlanmasını sağlayarak kamu ve özel sektör kuruluşlarının araştırma ve geliştirme yeteneklerinin artırılmasını sağlamaktır.

Merkezin faaliyet alanları şunlardır:

a) Üniversitenin Ar-Ge etkinliklerini güçlendirme ve üniversite - sanayi   işbirliğin  teşvik etmek.

b) Üniversiteye büyük bütçeli  ulusal ve uluslararası hibeler  kazandırmak.

c) Proje desteklerine dair danışmanlık hizmet  sunmak.

ç)  Üniversitede  akademik birikime dayalı  olarak  üretilen  bilginin iş  dünyasında  ve  özellikle  sanayi de kullanılmasını sağlamak.

d)  Üniversitenin fikri ve sınai mülkiyet  portföyünü  geliştirerek yönetilmesini sağlamak ve  akademik girişimciliği  teşvik etmek.

e) Bölgesel düzeyde inovasyona dayalı bir ekosistem oluşturmaya yönelik çalışmalar yürütmek.

Performans Göstergeleri

Merkezde performans yönetim sistemleri bütünsel bir yaklaşımla ele alınmaktadır. Merkezin stratejik amaçları doğrultusunda toplantılar yapılarak iyileştirmeye sağlanmaktadır.

Modül 1: Farkındalık, Tanıtım, Bilgilendirme ve Eğitim Hizmetleri

Modül 2: Destek Programlarından Yararlanmaya Yönelik Hizmetler

Modül 3: Proje Geliştirme/Yönetim Hizmetleri (Üniversite Sanayi İşbirliği Faaliyetleri)

Modül 4: Fikri Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama Hizmetleri

Modül 5: Şirketleşme ve Girişimcilik Hizmetleri anların