Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi

KTÜN TTO GİRİŞİMCİLİK VE ULUSAL DESTEKLER BİLGİLENDİRME ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘Girişimcilik ve Ulusal Destekler Bilgilendirme’ eğitimleri başladı. Konya Teknik Üniversitesi bünyesinde yer alan bölümlere yönelik olarak düzenlen ve Öğr. Göv. Mehmet Celalettin Ergene  tarafından verilen eğitimler kapsamında girişimci nasıl olunur, başarılı girişimciliğin özellikleri nedir? TÜBİTAK ve KOSGEB ulusal destekleri ve bu desteklerin avantajları ile bu desteklere nasıl başvuru yapılacağı konularından bahsedilmektedir. Etkinliğin ilki KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Makine Mühendisliği Bölümü için 11 Haziran 2021 Cuma günü saat 14.00’ da online olarak gerçekleştirildi.

 

 

KTÜN TTO PATENT BİLGİLENDİRME ETKİNLİKLERİ TEKNİK BİLİMLER MYO İLE DEVAM EDİYOR

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Uygulama ve Araştırma Merkezi, öğretim elemanlarına yönelik ‘Patent Bilgilendirme’ etkinliği Teknik Bilimler MYO öğretim elemanlarına yönelik olarak gerçekleşti. Etkinliğe Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Cemil SUNGUR, KTÜN-TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mücahid BARSTUĞAN ile Teknik Bilimler MYO öğretim elemanları katıldı.

 

KTÜN TTO GİRİŞİMCİLİK VE ULUSAL DESTEKLER BİLGİLENDİRME ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından ‘Girişimcilik ve Ulusal Destekler Bilgilendirme’ eğitimleri başladı. Konya Teknik Üniversitesi bünyesinde yer alan bölümlere yönelik olarak düzenlen ve Öğr. Göv. Mehmet Celalettin Ergene  tarafından verilen eğitimler kapsamında girişimci nasıl olunur, başarılı girişimciliğin özellikleri nedir? TÜBİTAK ve KOSGEB ulusal destekleri ve bu desteklerin avantajları ile bu desteklere nasıl başvuru yapılacağı konularından bahsedilmektedir. Etkinliğin ilki KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü için 27 Mayıs 2021 Perşembe günü saat 10.30’ da online olarak gerçekleştirildi.

 

 

KTÜN TTO PATENT BİLGİLENDİRME ETKİNLİKLERİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İLE DEVAM EDİYOR

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Uygulama ve Araştırma Merkezi, öğretim elemanlarına yönelik ‘Patent Bilgilendirme’ etkinliklerinin üçüncüsü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarına yönelik olarak gerçekleşti. Etkinliğe Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mahmut KUŞ, KTÜN-TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Türköz, KTÜN-TTO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mücahid BARSTUĞAN ile Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları katıldı.

 

 

 

KTÜN TTO PATENT BİLGİLENDİRME ETKİNLİKLERİ ELEKTRİK ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İLE DEVAM EDİYOR

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Uygulama ve Araştırma Merkezi, öğretim elemanlarına yönelik ‘Patent Bilgilendirme’ etkinliklerinin üçüncüsü Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarına yönelik olarak gerçekleşti. Etkinliğe Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. A. Afşin KULAKSIZ, KTÜN-TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Türköz, KTÜN-TTO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mücahid BARSTUĞAN ile Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları katıldı.

 

 

KTÜN TTO PATENT BİLGİLENDİRME ETKİNLİKLERİ İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İLE DEVAM EDİYOR

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Uygulama ve Araştırma Merkezi, öğretim elemanlarına yönelik ‘Patent Bilgilendirme’ etkinliklerinin ikincisi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarına yönelik olarak gerçekleşti. Etkinliğe Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kamanlı, KTÜN-TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Türköz, ile İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları katıldı.

 

 

 

KTÜN TTO PATENT BİLGİLENDİRME ETKİNLİKLERİNE BAŞLADI

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Uygulama ve Araştırma Merkezi, öğretim elemanlarına yönelik ‘Patent Bilgilendirme’ eğitimine başladı. Her hafta farklı bölümden öğretim elemanlarına yönelik çevrimiçi gerçekleştirilecek etkinlikte öğretim elemanları patent hakkında bilgilendirilecek.

‘Patent Bilgilendirme’ etkinliklerinin ilki Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim elemanlarına yönelik olarak gerçekleşti. KTÜN Rektör Danışmanı, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halil Kürşat Ersoy, Innopark Genel Müdürü Prof. Dr. Fatih Mehmet Botsalı, KTÜN-TTO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Türköz, ile Makine Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları katıldı.

Innopark Genel Müdürü ve aynı zamanda KTÜN Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Botsalı, “Bilginin sanayide ve üniversitelerde dolaşması gerekiyor. Dolaşabilmeyi de patent, faydalı model sağlıyor. O yüzden fikri sınai haklar kanunu çok önemli.  Patent teknolojinin gelişmesine katkı sağlıyor. Aynı zamanda milli ekonomimizin gelişimi için de gerekli. Patentin mühendislik alanında olduğu gibi akademik anlamda da çok faydası olduğunu biliyoruz. Bu sebeple akademik anlamda öğretim elemanları kadar öğrencilerin de bu bilgiyle donanımlı hale gelmesi gerekiyor. Dolayısı ile bu şekilde üniversitemizin performansına ve gelişimlerine katkı sağlayabiliriz” dedi.

Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Türköz, “Akademisyenler olarak patent konusunda daha fazla bilgiye sahip olmamız gerekiyor. Bir patentin başvuru süreci nasıl olacak, serbest patent ne, hizmet patenti ne? Çalışan olarak gerçekleştirilecek patent başvurularında nasıl bir yol izlenmesi gerekiyor? Bu gibi konularda bilgi eksikliklerimiz var. Patentle ilgili yaşanan süreçlerde TTO olarak akademisyenlerimiz başta olmak üzere, öğrencilerimize ilerleyen süreçlerde de sanayicilerimize bilgiler vermek temel hedeflerimiz arasında. Umuyoruz ki bu konularda eksikliklerimizi gidererek üniversitemizin performans ve kalitesini artıracak çalışmalar yapılmasına vesile olacağız” dedi.

Ardından KTÜN TTO Patent Uzmanı Öğretim Görevlisi Pınar Sungur tarafından öğretim elemanlarına patent ve faydalı model, başvuru süreci, akademisyen buluşları, akademisyen ve üniversite hakları, serbest buluş ve hizmet buluşu konuları hakkında bilgilendirici sunum gerçekleştirdi. Etkinlik soru-cevapla son buldu.

KTÜN-TTO VE DESTEK PATENT TARAFINDAN "FİKRİNE SAHİP ÇIK" TEMALI PATENT EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Programa Rektörümüz Prof. Dr. Babür ÖZÇELİK de katılarak açılış konuşması yaptılar. TTO Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mücahid BARSTUĞAN'ın sunumundna sonra Destek Patent'ten Patent Vekili Hakan ÖZCAN'ın eğitim programına geçildi. Etkinliğin video kaydına https://yadi.sk/i/QX-IzLWM7ZLFVA bağlantısından ulaşabilirsiniz.

‘ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÇALIŞTAYININ’ İKİNCİSİNİ ‘SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ’ TEMATİK ALANINDA GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN), Üniversite-Sanayi iş birliğini güçlendirerek Ülke ve Konya için katma değere dönüşecek projeler ortaya koymaya yönelik düzenlediği ‘Üniversite-Sanayi İşbirliği Çalıştayının’ ikincisini ‘Savunma Teknolojileri’ tematik alanında gerçekleştirdi.

Savunma, Uzay ve Havacılık Teknolojileri ile Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezleri tarafından düzenlenen toplantıya,  KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, MEVKA Genel Sekreteri İhsan Bostancı, Rektör Yardımcısı, H. Selçuk Halkacı, öğretim üyeleri ile Konya Savunma sanayinin önde gelen firmaları, Hidrokon Konya Hidrolik Makine Sanayi ve Tic. Aş., Simya Hidrolik Pnömatik Elektronik Makine İmalat Sanayi Tic. Ltd. Şti, Retay Silah Otom. İnş. San Ve Tic Ltd Şti., MPG Makine Prodüksiyon Grubu, TÜBİTAK Bilgem Konya, HAVELSAN, Huğlu Av Tüfekleri İmali Alım Satım Küçük Sanat Koop. katıldı.

KTÜN Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik “Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında ikincisi düzenlenen bu buluşmada sanayi firmalarımızla tekrar bir araya gelmekten mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Amacımız, akademisyenlerimizle beraber sanayi kuruluşlarımızın ihtiyaçları, talepleri ve gerçekleştirdikleri projelerini dinleyip onlara destek verebilir miyiz, ortak proje geliştirebilir miyizi değerlendirmek. Görüyoruz ki Konya’da Savunma Sanayi konusunda büyük adımlar atıldı. Bunu yaptığımız birçok ziyarette bizzat gözlemleme şansımız oldu ve hep ifade ettiğimiz gibi bu firmalara üniversite desteği vermenin hem firma hem şehrimiz dolayısı ile de üniversitemiz bir taraftan da ülkemiz için çok faydası olacağını biliyoruz. Sanayicilerimizden şunu istiyoruz: Üniversite sizin üniversiteniz, lütfen bize ulaşın. Öğretim elemanlarımız yüksek bütçeli projeleri yürütmekte, elbette ki savunma sanayi için de bunu başarabilecek bilgi birikimine sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Bizler ünversite olarak tüm imkânlarımızla sanayicilerimize destek vermeye her zaman hazırız. İyi mühendis ve tekniker yetiştirmek istiyorsak sanayinin ihtiyacı olan nitelikli mezunlar vermek istiyorsak bu iş birliğinin devam etmesi gerekiyor. Bu gün gerçekleştirdiğimiz bu toplantı ile de yeni iş birlikleri için bir adım atmış olacağız. İnşallah hayırlara vesile olur” dedi.

Toplantıda Savunma, Uzay ve Havacılık Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Alper Kılıç ve Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Türköz, hazırladıkları sunum ile savunma sanayileri konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Savunma teknolojileri alanında görev aldığı birçok önemli projedeki tecrübelerini aktaran Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mete KALYONCU ise yaptığı konuşmada üniversite sanayi işbirliğinin savunma sanayi açısından önemini ve örnek olabilecek işbirliklerinin nasıl tesis edilmesi gerekti hususunda bilgi paylaşımında bulundu. Toplantı savunma sanayinin önde gelen firmalarının projeleri, soruları ve karşılıklı değerlendirmeleri ve fikir alışverişleri ile sona erdi.

SANAYİ SEKTÖRÜNÜN TEMSİLCİLERİYLE ‘I. ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ BEYİN FIRTINASI BULUŞTAY’I GERÇEKLEŞTİ

Üniversite ve sanayi iş birliği geliştirmek amacıyla Konya Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik öncülüğünde gerçekleşen toplantı, Enerji Teknolojileri Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi (ETAM) ve Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler Geliştirilmesi Uygulama ve Araştırma Merkezi (NANOMER) ve Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve araştırma Merkezi (TTO) organizasyonunda düzenlendi.

Üniversitenin ve sanayi sektörünün problem ve beklentilerinin dile getirildiği toplantının üniversite-sanayi işbirliğine önemli katkı sağlayacağı ifade eden Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik: “Üniversitemiz, bulunduğu bölgeye karşı olan sorumluluğunun bir gereği olarak üniversite-sanayi işbirliğine oldukça önem vermektedir. Çünkü teknik üniversiteler üniversite-sanayi işbirliğini yoğun bir şekilde geliştirmek için vardır. Göreve geldiğimiz günden beri ikili diyaloglarımız geliştirmek için önemli adımlar atıyoruz. Konya sanayisinde son yıllarda görülen büyüme ve gelişmeyle beraber geliştirilen diyaloglarla üniversite sanayi iş bilirliğinin geliştirilerek hem ülkemiz hem de Konyamız için katma değere dönüşeceğine inanıyorum. Şunu da ifade etmek gerekir ki Üniversitede öğrenilen ve üretilen bilginin sanayide karşılığını bularak faydalı ürünlere dönüşmesi hepimiz için birer başarı demek. Bu amaçla bugün burada toplandık ümit ediyorum ki ileriki dönemlerde bu ve buna benzer toplantılarla daha fazla somut adımlar atacağız.” dedi.