İŞKUR Sertifikalı Eğitim Programı
KTÜN'den Basına Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi
Sancaktar İHA Takımından TEKNOFEST Yarışmasında 1.lik Ödülü
Sancaktar İHA Takımından Uçuş Gösterisi
Konya Teknik Üniversitesi 9. Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı Yarışması
Aselsan Öğrencilerimizle Buluşuyor Etkinliği
Kraft Teknoloji İle Siber Güvenlik Laboratuvarı Kurulması İçin Görüşme Gerçekleştirildi
Kariyer Fuarı Etkinliğinde Yapay Zekaya Entegrasyon Konulu Söyleşisi
Bilgi Çağında Mühendislik: Yapay Zeka ile Dijital Geleceği Şekillendirme
Yazılım Mühendisliğinde Devir Teslim Töreni
Sancaktar Takımımızın Ziyareti
Öğrencilerimizin Bölüm Ziyareti
İŞKUR Sertifikalı Eğitim Programı
Bölümümüzde, İŞKUR’un katkılarıyla öğrencilerimize yönelik bir eğitim programı düzenlendi. Bu programda, öğrencilerimize iş bulma süreçlerinde karşılaşabilecekleri durumlar, mülakat teknikleri ve iş hayatında karşılarına çıkabilecek çeşitli senaryolar hakkında bilgi verildi.
Eğitimlere katılan öğrencilere, İŞKUR eğitmenleri ve bölüm öğretim üyelerimiz tarafından sertifikaları takdim edildi. Program, öğrencilerimizin kariyer planlamasına ve iş hayatına hazırlanmalarına önemli katkılar sağladı.
KTÜN'den Basına Yapay Zeka Uygulamaları Eğitimi
Üniversitemizin katılımıyla düzenlenen etkinlikte, basın mensuplarına yapay zeka uygulamalarının medya sektöründeki kullanımı üzerine bir eğitim verildi. Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Engin Eşmen'in de sunum yaptığı bu etkinlikte, üniversitemizin öğretim üyeleri, yapay zekanın basın dünyasındaki etkileri ve gelecekteki potansiyel kullanım alanları hakkında detaylı bilgiler sundular.
Sancaktar İHA Takımından TEKNOFEST Yarışmasında 1.lik Ödülü
TÜBİTAK 2024 İnsansız Hava Araçları Yarışması'nda birincilik elde eden Sancaktar İHA takımımızı tebrik ediyoruz. Takımımız Birincilik ödülü, TUSAŞ Özel Ödülü ve Danışmanlık Birincilik Ödülü'nü kazanarak üstün gayret ve yeteneklerini bir kez daha kanıtlamıştır.Takımın danışmanı Arş. Gör. Muhammet Mustafa Tozlu ve takım kaptanı Mehmet Doğan Uyanık'ın liderliğinde; Mustafa Dirican, Murathan Acı, Muhammet Sait Yılmaz ve Abdulmelik Göymen'den oluşan değerli takım üyelerini de tebrik ediyor, bu başarılarının devamını diliyoruz.
Sancaktar İHA Takımından Uçuş Gösterisi
Sancaktar İHA takımımız, Kahramanmaraş’tan gelen bir köy okulunun ilkokul öğrencilerine uçuş gösterisi yaptı ve ardından hatıra fotoğrafı çekildi.
Konya Teknik Üniversitesi 9. Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı Yarışması
Konya Teknik Üniversitesi 9. Mühendislik Öğrenci Proje Pazarı Yarışmasında, Makine, Elektronik, Savunma Sanayii ve Uzay Teknolojileri (MESU) alanında birincilik ödülünü kazanan SANCAKTAR takımını gönülden tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.Takımımızın proje danışmanı ve bölüm öğretim üyemiz Doç. Dr. İsmail Koç SANCAKTAR takımına başarılarından dolayı Yazılım Mühendisliği Bölümü adına plaket takdim ederek takımı onurlandırmışlardır. Bu tür başarıların, geleceğin mühendislerine ilham kaynağı olmasını temenni ediyor, tüm katılımcılara teşekkürlerimizi sunuyoruz.
03.06.2024
Aselsan Öğrencilerle Buluşuyor Etkinliği
“ASELSAN Öğrencilerimizle Buluşuyor” etkinliği kapsamında ülkemizin savunma sanayine yönelik çalışmaları ile önemli çalışmalara imza atan ASELSAN yetkilileri, öğrencilerimizle bir araya gelerek bilgilerini paylaştı, öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Kraft Teknoloji İle Siber Güvenlik Laboratuvarı Kurulması İçin Görüşme Gerçekleştirildi
Bölümümüz için kurulacak olan siber güvenlik laboratuvarı için Kraft Teknoloji firmasıyla görüşme yapıldı. Görüşme, Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Engin Eşme, bölümümüz hocalarından Dr. Öğr. Üyesi Özgür Öksüz, Kraft Teknoloji'den İsa Bey ve Bekir Pekerin katılımı ile gerçekleştirildi. Laboratuvarın kurulum süreci, teknik gereksinimler ve işbirliği detayları üzerine konuşuldu.
Kariyer Fuarı Etkinliğinde Yapay Zekaya Entegrasyon Konulu Söyleşisi
AkınRobotics'ten Burak Behlül Ölmez, Ahmet Ataşoğlu ve Yazılım Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Engin Eşme, kariyer fuarında yapay zekanın entegrasyonu üzerine bir söyleşi gerçekleştirdiler. Bu etkinlikte, yapay zekanın iş süreçlerindeki rolü, iş dünyasında nasıl kullanılabileceği ve gelecekteki etkileri üzerine katılımcılara önemli bilgiler aktarıldı.
Bilgi Çağında Mühendislik: Yapay Zeka ile Dijital Geleceği Şekillendirme
Prof. Dr.Sadi Evren Şeker, yapay zeka alanında uzmanlaşmış bir isim olarak, "Bilgi Çağında Mühendislik: Yapay Zeka ile Dijital Geleceği Şekillendirme" adlı etkinlikte konuşma yaparak yapay zeka teknolojisinin dijital geleceği nasıl şekillendireceğine dair ufuk açıcı perspektifler sunmuştur. Konuşmasında, yapay zeka'nın çağımızdaki rolü, etkileri ve gelecekteki potansiyeli hakkında katılımcıları bilgilendirmiş ve tartışmaları yönlendirmiştir.
Yazılım Mühendisliğinde Devir Teslim Töreni
Dekanımız Prof. Dr. Ali KÖKEN, Dekan Yardımcılarımız Prof. Dr. Esra YEL ve Doç. Dr. Gürol ÖNAL ile bölüm hocalarımızın katıldığı devir teslim töreninde Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanlığı görevini Dr. Öğr. Üyesi Vahit TONGUR'dan Dr. Öğr. Üyesi Engin EŞME devralmıştır. Vahit Hocamıza liderliği, vizyoner yaklaşımı ve özverili çalışmaları için bölümümüz adına teşekkür eder. Engin Hocamıza yeni görevinde başarılar dileriz.
Sancaktar Takımımızın Ziyareti
Bölümümüz öğrencilerinin yer aldığı Sancaktar takımı, son yarışmalarda gösterdikleri üstün performanslarını taçlandırarak 2700 kişinin katıldığı Teknofest Uluslararası İha Yarışmasında 110 finalist arasında 7. olarak performans ödülü almaya hak kazandırlar. Yazılım Mühendisliği Bölüm öğrencilerinin yer aldığı bu takımın başarısı, bölümümüzün eğitim kalitesinin de bir göstergesi olarak karşımıza çıktı. Bölümümüz, öğrencilerine sadece teorik bilgiler vermekle kalmayıp, aynı zamanda pratiğe de yönelik çalışmalar yaptırarak onların gelişimlerini destekliyor.
Sancaktar takımı, bu büyük başarılarıyla bölümümüzün ve üniversitemizin gururu oldu. Bölüm öğrencilerimize büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Bu başarı, takım üyelerinin gelecekteki yarışmalara daha büyük bir özgüvenle girmelerine ve başarılarını daha da yukarılara taşımalarına yardımcı olacak. Başta takım danışmanı Arş.Gör. Muhammet Mustafa TOZLU olmak üzere tüm takım üyelerimize ve emeği geçen tüm hocalarımıza Yazılım Mühendisliği Bölümü olarak teşekkür ederiz.
Geçtiğimiz günlerde, Yazılım Mühendisliği bölümümüzü yabancı uyruklu öğrencilerimiz ziyaret ettiler ve bölümümüz hakkında bilgi edindiler. Bu etkinlik öğrencilerimiz için oldukça faydalı oldu.
Öğrencilerimiz bölümümüzde görev yapan hocalarımızla bir araya gelerek bölümümüzün genel yapısı ve işleyişi hakkında bilgi aldılar.Ayrıca, öğrencilerimiz akıllarına takılan soruları sordular ve hocalarımız da bu soruları detaylı bir şekilde yanıtladılar. Bu aşamada öğrencilerimiz, bölümümüz hakkında daha kapsamlı bir bilgi edindiler.
Yabancı uyruklu öğrencilerimizin bölümümüzü ziyaret etmesi, bölümümüz hakkında kapsamlı bir bilgi edinmelerine yardımcı oldu. Program sonunda, öğrencilerimiz bölümümüzü daha yakından tanıdılar ve kendilerini bölümümüze daha yakın hissettiler. Etkinlik sonunda, öğrencilerimize bölümümüze olan ilgileri için teşekkür ediyoruz ve ayrıca programın düzenlenmesinde emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz.
Yazılım Geliştirme Topluluğu tarafından "Code Adı Para" etkinliği gerçekleştirildi. NİBGAT ekibi üniversitemizde 26 Aralık 2022 gününde Halil Cin Konferans salonunda öğrencilerimiz ile buluştu. Öğrencilerimiz sektör hakkında deneyimli kişileri dinleyip bilgi sahibi olabilmiş ve sorularını sorabilmişlerdir. Yatırım sermayesi ve iş kurma konuları günümüzde oldukça popüler hale gelmiştir. Girişimciler, yeni iş fikirleri geliştirerek iş kurmak istiyorlar ve bunun için yatırım sermayesi arıyorlar. Yatırım sermayesi, yeni iş kurmak isteyen girişimcilerin projelerini finanse etmelerine yardımcı olur. Bu etkinlikte, yatırım sermayesi ve iş kurma konuları hakkında NİBGAT ekibi tecrübelerini anlatmıştır.
Bu etkinlikte yazılım geliştiricileri için kariyerlerinde önemli bir rol oynayan "imaj" konusuna değinilmiştir. Etkinlikte, tecrübeli yazılım geliştiricileri, "developer imajı" konusunda deneyimlerini paylaşmış ve katılımcılarla interaktif bir şekilde tartışmışlardır. "Nasıl bir geliştirici imajı oluşturulur ve neden önemlidir?", "Sosyal medyada ve iş görüşmelerinde doğru imaj nasıl oluşturulur?","Teknik ve kişisel becerilerinizi nasıl öne çıkarabilirsiniz?" gibi sorulara cevaplar verilmiştir.
Bunlara ek olarak yazılım geliştirme ve IT işletme süreçleri arasındaki boşluğu kapatmak için kullanılan "DevOps" metodolojisi konuşulmuştur. "DevOps" nedir ve metodolojisinin nasıl kullanılırdan, uygulamaları hakkında gerçek hayatta kullanılan örnekler hakkında hoş bir sohbet gerçekleştirilmiştir.
Ayrıca NİGBAT ekibi yazılım sektöründe kariyer yapmak isteyenler için, yazılım sektöründe para kazanmak için gerekli bilgi ve stratejileri paylaşmışlardır. Freelance yazılım geliştiricisi olarak para kazanmak mümkün mü sorusundan "Girişimci olmak için hangi adımları atmalısınız?" sorusuna kadar bir çok soru cevaplandırılarak bilgi deneyimlerini aktarmışlardır.