Makine Mühendisliği

2020-2021 Dönem Arası Stajı Başvurusu

 

2020 - 2021 Dönem Arası Stajı Başvurusu

(Google Classroom sistemi üzerinden 24 Ocak 2021 Pazar günü saat 23:59'a kadar başvuru alınacaktır.)

Pandemi döneminde sınırlı olmak kaydıyla (yalnızca bu yıla mahsus); 2019 - 2020 Eğitim-Öğretim yılı itibariyle 5., 6., 7. veya 8. yarıyıldan en az bir ders alan öğrencilerin mezuniyet işlemlerinin/dönemlerinin gecikmemesi için, istekleri doğrultusunda 01 Şubat 2021 - 26 Şubat 2021 tarihleri arasında (Güz dönemi bütünleme sınavı süresince) stajlarını yapabilmelerine, öğrencinin bütünleme sınavına tekabül eden gün/günlerin staj günü olarak kabul edilemeyeceğine karar verilmiştir.

 


 

staj.makine@ktun.edu.tr

Lütfen staj ile ilgili sorularınız için yalnızca (belirtilen resmi e-posta adresine) e-posta* gönderiniz.

E-posta* gönderirken resmi şekilde e-posta yazım kurallarına uyulmalıdır.

E-postanın* konu kısmına ilgili staj türü veya genel anlamda içeriği özetleyici başlık eklenmelidir. 

@ktun.edu.tr uzantılı öğrenci e-posta adresi üzerinden e-posta* gönderilmelidir.

 


 

2020 - 2021 Dönem Arası Stajı

Süreç Adımları

 

 1) Staj Başvurusu Şartları

Oryantasyon Stajı 

  • 15 iş günü olan "Oryantasyon Stajı"nı yapabilmek için geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı olan 2019 - 2020 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle 5., 6., 7. veya 8. yarıyıldan en az bir ders alınmış olmalıdır.

 

Üretim Stajı

  • Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı olan 2019 - 2020 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle 5., 6., 7. veya 8. yarıyıldan en az bir ders alınmış olmalıdır.
  • 20 iş günü olan "Üretim Stajı"nı yapabilmek için "Oryantasyon Stajı" daha önce yapılmış olmalıdır. 

 

Organizasyon Stajı 

  • Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı olan 2019 - 2020 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle 5., 6., 7. veya 8. yarıyıldan en az bir ders alınmış olmalıdır.
  • 20 iş günü olan "Organizasyon Stajı"nı yapabilmek için "Üretim Stajı" daha önce yapılmış olmalıdır.

 

2) İş Yerinde Olması Gereken Ölçütler

 

3) Staj Dönemi

  • 01 Şubat 2021 - 26 Şubat 2021 tarihleri arasında hafta sonuna denk gelen günler ile resmi tatiller haricinde staj yapılabilecektir.
  • Aksi belirtilmedikçe staj pazartesi günü başlar.
  • Stajı esnasında bütünleme sınavına giren öğrenciler, toplamda üç iş gününü geçmemek kaydıyla bütünleme sınavı haftasında devamsızlık kullanabileceklerdir. Bu devamsızlık sınırı staj değerlendirmesi esnasında kontrol edilecek olup, toplamda üç iş gününden fazla devamsızlığı bulunan öğrencilerin stajları geçersiz sayılacaktır.

 

4) Staj Başvurusu Formları

  • KTÜN Makine Mühendisliği Bölümü Staj Başvurusu Formları indirilerek, staj türüne göre ilgili klasör içerisindeki formların üzerindeki açıklamalar dikkatlice okunmalıdır ve söz konusu formlar eksiksiz bir şekilde doldurulmalıdır. Bu formlara ek olarak, staj sigortasının yapılabilmesi için gerekli olan ve e-Devlet sisteminden alınan güncel tarihli Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi (SPAS) belgesi de gerekmektedir.

 

5) Google Classroom Sistemiyle Başvurunun Yapılması

  • Google Classroom sistemine giriş yapabilmek için öncelikle üniversite tarafından her bir öğrenciye tanımlanan @ktun.edu.tr uzantılı öğrenci e-posta adresleri kullanılmaktadır. Farklı bir uzantıya sahip olan e-posta adresi ile sisteme giriş yapılmak istendiğinde içeriklere erişimde sorun oluşacaktır. 
  • Eksiksiz bir şekilde hazırlanan ve ilgili staj türüne ait olan başvuru formları ile SPAS belgesi Staj Başvurusunda Google Classroom Kullanım Kılavuzu yardımıyla, Google Classroom sistemi içerisindeki staj türüne ait ilgili sınıfa (24 Ocak 2021 Pazar günü saat 23:59'a kadar) yüklenmelidir. Başvuru kontrol edildikten sonra olası bir eksiklik durumunda sistem üzerinden dönüş yapılmaktadır. Dolayısıyla ilgili staj sorumlusundan onay alınana kadar başvuru durumu kontrol edilmelidir.

 

6) Kabul Edilen Staj Başvurusu

  • Başvuru esnasında Google Classroom sistemine giriş yapılan (@ktun.edu.tr uzantılı) öğrenci e-posta adreslerine "Staj Sigortası Belgesipandemi dönemine mahsus olarak gönderilmektedir. Söz konusu belgenin çıktısı iş yerine teslim edilmelidir.
  • Staja başlayabilmek için staj sigorta belgesinin öğrenci adına oluşturulmuş olması gerekir. Bu belge olmadan ve staj komisyonunun bilgisi dışında öğrenci staj yapamamaktadır. 

 

7) Staja Devam Edilmemesi Halinde Staj Sigortasının İptal Edilmesi

  • Herhangi bir sebeple stajına başlayamayan veya başladığı stajına devam edemeyen öğrenciler, başvuru aşamasında bildirdiği staj tarih aralığı bitmeden bu durumu ilgili staj sorumlusuna yalnızca e-posta ile bildirmekle yükümlüdür. 

 

8) Stajın Tamamlanması

  • Staj türü için gereken iş günü sayısı tamamlandıktan sonra el yazısıyla en az iş günü sayısı kadar sayfası olan staj defteri hazırlanır ve bu staj defterinin ilgili kısımları iş yerindeki yetkililerce kaşelenmiş ve imzalanmış olmaldır. Ayrıca staj defterinin içerisinde e-Devlet sisteminden alınan “4A İşe Giriş Çıkış Bildirgesi” de bulunmalıdır. Kapağı iş yeri tarafından kaşelenen ve imzalanan kapalı zarf içerisindeki staj sicil fişi de hazır bulunmalıdır.
  • Belirtilen bu staj evrakları, Bahar Dönemi içerisinde yapılacak duyuruya göre staj komisyonuna teslim edilmektedir ve belirlenen tarihte staj mülakatı yapılmaktadır.

 

Stajlarla ilgili diğer hususlar "Stajlar" sekmesinde mevcuttur.

Detaylar için KTÜN Makine Mühendisliği Bölümü Staj Yönergesi'ni okuyunuz. 

 

 

KTÜN Makine Mühendisliği Bölümü Staj Komisyonu

staj.makine@ktun.edu.tr

Konya Teknik Üniversitesi Staj